havadurum

Bayramda hava nasıl? Bayramda Çanakkale’de hava durumu nasıl olacak?

Bayramın yaklaşmasıyla hava durumu merak ediliyor. Türkiye’de yatan vatandaşlar, tatile çıkmak için harekete geçerken Türkiye genelinde hava durumun nasıl olacağı merak ediliyor.

616

Bayram tatilinde hava durumun nasıl olacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, bayram tatiline çıkacakken “Bayramda hava durumu nasıl olacak?” soruları araştırılmaya başlandı. Bayram tatili boyunca sıcaklıklar gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

Hafta sonuna dikkat!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada “Bölgemizin hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Pazar günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir, Manisa il geneli ile İzmir ve Aydın’ın doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 8 Nisan Pazartesi günü parçalı bulutlu, kıyı kesimlerde rüzgar kuvvetli (40-60km/saat) olacak. 9 Nisan arife günü bölgenin kıyı kesimleri parçalı bulutlu, iç kesimler çok bulutlu geçecek. Bayramın 1. günü bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Bayramın 2. günü bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Bayramın 3. günü bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek” sözleri kullanıldı.

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava tahmin raporuna göre, bayramın ilk günü Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin, bayramın 2. günü iç Ege'nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun, bayramın 3. günü ise iç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir, Ankara ve İstanbul’da hava nasıl olacak?

Bayram için yapılan hava durumu tahminlerine göre, Ankara genellikle parçalı bulutlu, cuma günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 17-25 derece arasında olacak. İstanbul genellikle parçalı bulutlu, pazar günü çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 18-24 derece arasında gerçekleşecek. İzmir ise genellikle parçalı bulutlu, pazar günü çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, günün en yüksek sıcaklığı 23-27 derece arasında olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş