havadurum

Bayram geçti çelenk kavgası sürüyor...

Zafer Bayramı’nda yaşanan çelenk krizinin yan-kıları sürüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda CHP ile ADD arasında yaşanan çelenk koyma gerginliği ile ilgili ADD cephesinden “Bizi ulusalcı ve Atatürkçüyüz diye kafatasçı mı görüyorlar? CHP kimsenin çiftliği değil. Destek için gittiğimiz yerde bizi sildiler. Böyle olmamalıydı, üzgünüz” şeklindeki açıklamalarına karşılık CHP İl Başkanı Hamza Karagöz: “Cevap vermem, muhatap olmam” dedi.

693
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda CHP ile ADD arasında yaşanan çelenk koyma gerginliği ile ilgili ADD cephesinden “Bizi ulusalcı ve Atatürkçüyüz diye kafatasçı mı görüyorlar? CHP kimsenin çiftliği değil. Destek için gittiğimiz yerde bizi sildiler. Böyle olmamalıydı, üzgünüz” açıklamalarına karşılık CHP İl Başkanı Hamza Karagöz : “Cevap vermem, muhatap olmam” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak çelenk koymak isteklerinin engellendiği iddiası ile tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Necmi Akayalçın’ın: “ Programdan önce Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder’e çelenk koyma istediğimizi ilettik. Ama buna rağmen tören yerinde bizi yok saydılar, sildiler, gösterilen tavır çok yaralayıcı” açıklamalarına ve tören yerinde ADD üyelerinin şov yapıyorlar, reklam yapıyorlar CHP İl Başkanı Hamza Karagöz: “CHP ciddi bir partidir, şov yapmaz. Yapılan açıklamalara cevap vermem. Muhatap olmam” dedi.
 
Karagöz: “Cevap vermem. Muhatap olmam”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çelenk koyma töreninde ön saflarda yer alarak Atatürk’ün büstüne çelenk koymak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin çelenk koyması ile ilgili yaşanan gerginlik sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hamza Karagöz: “ Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çelenk koyması ile ilgili bana program öncesinde bilgi verilmedi. Benim bakış açım bellidir. A veya B sivil toplum kuruluşu hakkında yorum yapmam doğru değil. CHP ciddi bir partidir. Show yapmaz. Biz CHP olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına sahip çıkarak, günün anlam ve önemine uygun olarak izin alarak, programımız dahilinde çelengimizi koyduk. Yapılan açıklamalara cevap vermem. Muhatap olmam” dedi.
 
Akyalçın; “Merkez İlçe Başkanı Önder’in bilgisi vardı”
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Necmi Akyalçın çelenk koyma isteği ile ilgili Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder’in bilgisi olduğunu belirterek kendisinden teyit aldıklarını söyledi. Biz Cumhuriyet Meydanı’nda CHP’nin çelenk koymasının ardından çelengimizi koymak için beklerken birden saygı duruşuna geçildi.. Bundan daha önce 18 Mart törenlerinde de aynı tavrı gösterdiler. Bizi ulusalcı ve Atatürkçüyüz diye kafatsçı mı görüyorlar? CHP kimsenin çiftliği değil. Destek için gittiğimiz yerde bizi sildiler. Böyle olmamalıydı. Yaralayıcı. Tavırdan rahatsız olduk. Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak show yapmak için orada bulunmadık. Biz Atatürk’e sahip çıkmak için ordaydık” dedi.
 
Altındaş’tan CHP’ye tepki
ADD Saymanı Osman Altıntaş da gazetelere gönderdiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyeleriyle birlikte katılacak ve küresel eşkıyaya karşı verilmiş bu onurlu savaşın taçlandırıldığı günü büyük bir coşkuyla yaşayacaktım. Ancak olmadı geçirdiğim operasyon nedeniyle hastanedeki odamdan çıkamadım. Bu arada aklım da Cumhuriyet Meydanında yapılacak etkinlikteydi. Çünkü dernek başkanımız Necmi Akyalçın bir gün önce CHP merkez ilçe başkanıyla telefonla görüşmüş CHP’nin böylesi anlamlı bir çelenk sunma programına destek vermek istediğimizi söylemiş ve de bu konuda teyit almıştı. Atatürk ve bağımsızlık savaşımızı yapan kadronun kurduğu bir parti ile Atatürk ilke ve öngörülerini yaşatmak için çırpınan ve bu konuda Çanakkale’de büyük mesafeler almış olan iki örgüt omuz omuza böylesi anlamlı bir günde çelenk sunumu yapacak diye heyecanlanmış, gururlanmıştım. Ama heyecanım da gururum da yarıda kaldı .CHP yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerini ve gençlerini görmezden gelip çelenk sunmalarını da engellemiş. Kendilerini kutluyorum büyük bir iş başarmışlar(!) Bir an unutmuşum bu partinin ileri gelenleri ulusalcıları Atatürkçüleri kafatasçı gördüklerini söylememişler miydi? Ama benim yaşadığım kentin CHP ileri gelenleri barış ve kardeşliği önemseyen insanlardır. Hatta bu barış ve kardeşlik eli Tunceli’nin köylerine, Diyarbakır’ın KCK operasyonlarında boy gösteren Sur belediye başkanına kadar uzanıyordu. Öyle ya böylesi bir el Çanakkale ADD’ye mi uzanmayacaktı diye de düşünmekten kendimi alamamıştım; ama çok çok yanılmışım, yazıklar olsun! Çelenk sunma töreninde ADD üyelerinin CHP yöneticileri tarafından dışlandığını çelenk koymalarının engellendiğini duyunca hem çok üzüldüm hem de bir yandan da Çanakkale halkının bazı gerçekleri görmesinin sağlanmış olabileceğini düşündüm. Bu nasıl bir iştir ki her gün barıştan söz edenler hatta bu barış elini Diyarbakır, Tunceli illerimize kadar uzatanlar Çanakkale’nin en aktif ve önemli bir derneğinin Çanakkaleli üyelerini görünce bu barış ve kardeşlik dağıtan eli saklamışlar ve savaşçı, ötekileştirici, itip kakan bir ruh haline geçmişlerdir. Anlamak gerçekten çok zor. Kendilerini buradan kınıyor ve takdiri değerli Çanakkaleli halkımıza bırakıyorum.”
Paylaş