Bayram: “Atatürk’ü İhmal Öldürdü”

Ulu Önderimiz Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Üniversite Öğretim Elemanı Gökhan Bayram tarafından Gelibolu’da bir sunum yapıldı. Ölümün birbirinden ilginç ve farklı yönleriyle ele alındığı konferansta ilginç bilgiler aktarıldı.

369
10 Kasım sebebiyle Gelibolu Kaymakamlığı resmi anma programında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Gökhan BAYRAM tarafından bir sunum yapıldı. Kaymakam, Kolordu Komutanı, Belediye Başkanının hazır bulunduğu programda subaylar, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Gelibolu Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda ’da gerçekleşen resmi anma programında konuşan Bayram Atatürk’ü “7 Harfli ve 74 yıldır öldürülemeyen büyük aşk” olarak tanımladı. Konuşmanın birçok yeri sık sık alkışlarla kesildi. Konferansta görülmemiş çok sayıda fotoğraf ve görsel malzeme ile Atatürk’ün ölümü farklı yönleriyle ele alındı. Bayram, yaptığı konuşmada, “Bizler bugüne kadar Atatürk’ün ölüm nedeni olarak sadece Siroz hastalığını biliyoruz. Oysa onu öldüren nedenler bunla kısıtlı değildir. Onu öldüren sebepleri, o günkü koşulları, tarihimizin konuyla ilgili bambaşka yönlerini bilmemiz gerekmektedir” dedi. Konferansta 10 Kasımdaki ilginç tesadüfler, Atatürk’ü öldüren masum yalanlar, Atatürk’ün ölümüne kayıtsız kalanlar aktarıldı. Atatürk’ün ölümünü hızlandıran sebeplerin de sıralandığı konferansta ihmal, yorgunluk, sigara, geçmişteki rahatsızlıklar, en yakın arkadaşının ölümü, yabancı doktorlar, mason parmağı vb. iddialar konuşuldu.
 
Atatürk’ü “Deneme Yanılmalarla Ölen Bir Lider” olarak tanımlayan Gökhan Bayram, “Atatürk Neden Türk Hekimlerine Emanet Edilmek İstedi?” sorusuna ise hastalığın gizlenmek istenmesi ve yabancıların Hatay meselesindeki bilgi almalarının önüne geçilmesi olduğunu belirtti. Atatürk’ün yıllar önce öleceğini hissettiğini söyleyen Bayram, 10 Kasım’da bazı ülkelerin de liderlerini kaybettiğini ve oralarda da anmalar olduğunu belirtti. “Atatürk’ü Toprak Kabul Etmedi”, “Namazı Kılınmadı” gibi mesnetsiz iddialara da belgelerle yanıt veren Gökhan Bayram, Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş şiirleriyle Atatürk’ü küçültmeye çalışanlara yanıt verdi. Atatürk’ün otopsisinin yapılmadığını kaydeden Bayram, liderin öldürüldüğü hususundaki iddiaları da gündeme getirdi.
Paylaş