havadurum

Baydar; “Bu karar örnek teşkil edebilir”

Karabiga beldesindeki termik santralle ilgili Çanakkale İdare Mahkemesi`nin verdiği yürürlüğü durdurma kararı meclise taşındı.

506
İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında termik santral ile ilgili kararı gündeme taşıyan İl Genel Meclis Üyesi hilmi Baydar; “Biga İlçesi Karabiga Beldesindeki termik santralle ilgili Çanakkale İdare Mahkemesi örnek bir karar verdi. Bizim meclisimizde termik santrallerle ilgili olduğu için bu konuda meclisimizi bilgili kılmak istiyorum. Dava Madra Dağı ve Kaz Dağı Belediyeler Birliği, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi ve Biga Çevre Demeği tarafından açıldı. Mahkeme şuanda çok önemli bir karar vererek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar verilmeden önce keşif yapıldı. Bilirkişiler Prof. Dr. Ömer Yüksek İnşaat Yüksek Mühendisi, Prof. Dr. Turan Karadeniz Ziraat Yüksek Mühendisi, Yrd. Doç. Dr. Osman Üçüncü İnşaat Yüksek Mühendisi, Hikmet Tarakçı Çevre Mühendisi, Coşkun Bilgi Arkeolog. Bu bilirkişiler tarafından rapor verildi. Mahkemede kararını bu bilirkişilerin verdiği rapora göre vermiş oldu” dedi.
 
“Örnek teşkil edebilir”
Kararın son derece önemli olduğunu kaydeden Baydar; “Bu önemli bir karar. Bu diğer termik santrallere de örnek teşkil edebilir. Sayın Başkan bir de bu Kaz Dağları ile ilgili üniversiteden bir rapor alınacaktı. Bu vesile ile onunla ilgili bilgi verirseniz bize iyi olur kanısındayım” diye konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ise üniversitenin Kazdağları ile ilgili vereceği raporun eline geçmesi durumunda meclisi bilgilendireceğini dile getirdi.
Paylaş