Batak Ovası’na yağmur yağması engelleniyor mu?

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Batak Ovası’ndaki bir firma tarafından atılan dolu topları ile yağmur bulutlarının dağıtıldığı yönündeki iddialarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Göçoğlu sosyal medyası üzerinden söz konusu olaya dair görüntüler yayımladı. İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan da Ufuk Göçoğlu’nun iddialarını kamuoyu gündemine taşıyarak; ilgili kurumları göreve çağırdı.

2472

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu, Batak Ovasındaki bir firmanın dolu topları atarak yağmur bulutlarını dağıttığını iddia etmişti. Göçoğlu sosyal medyası üzerinden yaptığı paylaşımla gerekli kurumlara şikâyetlerini ilettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Batak Ovası’nda Engellenen Yağmur, Kuruyan Umutlar"

Bu akşamüstü, Batak Ovası'nda çiftçimizin bin bir emekle beklediği yağmur bulutlarının dağıtıldığını görmek, kalbimizde derin bir yara açtı. Topraklarımız kurak, mahsullerimiz susuz, çiftçimiz ise her buharlaşan damlayla daha da yıkılıyor.

Her gün alın teriyle toprağını işleyen çiftçimizin en doğal hakkı olan yağmuru bile elinden alıyoruz. Bu topraklar, o yağmurla can buluyor; umutlarımız, zeytinlerimiz o yağmurla yeşeriyor. Bugün Batak Ovası’nda yağmur bulutlarını dağıtmak, sadece suyu değil; umutlarımızı, geleceğimizi de elimizden almaktır.

Görüntüler ortada, yorumu sizlere bırakıyorum. Batak Ovası’nın, çiftçisinin ve toprağının hakkını korumak hepimizin sorumluluğudur. Yağmurun gölgede kaldığı bu toprakları birlikte aydınlatalım.

12 köy muhtarı toplu olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğüne bir dilekçe vereceğiz. Bu haksızlığa karşı sesimizi yükselttik ve çiftçilerimizin yanında duracağız. Umut ediyoruz ki, bu mücadelede çiftçimiz galip gelecek ve hak ettiği bereketi alacaktır.”

Çağlayan “İlgili kurumlar acilen gereğini yapmalı”

İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan da Ufuk Göçoğlu’nun iddialarını kamuoyu gündemine taşıyarak; ilgili kurumları göreve çağırdı.

Çağlayan *Çıplak Muhtarımız Sayın Ufuk Göçoğlu’nun paylaşımı çok önemli ve iddialar çok ciddidir.

Çevre Müdürlüğü ve ilgili kurumlar acilen gereğini yerine getirmeli! Geleceğimize sahip çıkmalı çiftçimiz ve Batak ovasındaki vatandaşlarımız daha fazla mağdur edilmemelidir.” dedi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş