Baştürk, "Şifa dağıtan el olmaya devam edeceğiz"

326
14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunduğu programda İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk günün anlam ve önemine ilişkin, "14 Mart tarihi 14 Mart 1827`de 2. Mahmut zamanında tıp okulunun açılmasına dayanır. Tıp Bayramı ilk kez Birinci Dünya Savaşı`nda İstanbul`un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlanmıştır. Günümüze kadar gelen 14 Mart kutlamaları bu hastayı kapsayacak şekilde Sağlık Haftası olarak da kutlanmaktadır" dedi.
 
"İçimiz buruk"
İl Sağlık Müdürü Baştürk merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yaşamını yitiren yurttaşları anarak, "İçimiz buruk. Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli ve on bir ilimizi etkileyen deprem, hepimizi derinden etkilemiştir. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere yaşanan bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, depremzedelere ve aziz milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
 
"Sağlık çalışanı olmak yüce bir vicdana sahip olmaktır"
Baştürk olağan dışı her durumda sağlık emekçilerinin canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydederek, "Sağlık çalışanı olmak tıpkı bir piramidin sağlam yapısını oluşturan parçalar gibi bilgi ve tecrübe, sonsuz sabır ve empati yeteneğinin yanı sıra insan sevgisi ve merhametini içinde barındıran yüce bir vicdan sahibi olmayı içinde barındırır. Sağlık çalışanlarımız savaşta, depremde, afette, Covid-19 salgınında olduğu gibi hangi koşul içinde olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yapabilmek için büyük bir özveri göstererek gece gündüz demeden çalışmaktadırlar" dedi.
(Gökhan Özkurnaz) 
Paylaş