Başkan Yılmaz'dan hemşehrilerine "hayır'lı çağrı

785

 Çanakkale Merkez ve Kepez`de yaşayan Bozcaadalılar, Aquahall`de Bozcaada CHP İlçe örgütünün düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya, çeşitli siyasi çevrelerden Bozcaadalılar katılım gösterdi. Toplantıda, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Bozcaada CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ve Çanakkale Merkez ve Kepez`de yaşayan Bozcaadalılar katıldı. Toplantının neden Kepez`de düzenlendiği konusunda bilgi veren CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş Bozcaadalı seçmenlerin yüzde 30`unun Çanakkale Merkez çevresinde ikamet ettiğini belirterek; "Onlara hem yerel hem de genel olarak ulaşalım istedik. Bu referandum genel seçim olmasa bile bu bizim için genel ve yerel bir seçim. Çünkü 16 Nisan`da evet çıkarsa ülkemizin bir daha seçim görmeyeceğini düşünüyoruz. O yüzden buradaki seçmenimizle buluştuk" dedi. Toplantı başında konuşan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise salondakilere "Sizleri Kepez`de görmek bize onur ve gurur verdi. İyi ki varsınız iyi ki Kepezdesiniz. Hoş geldiniz" dedi. Ardından Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaadalı hemşerilerine seslendi. 

 
"Bozcaada`daki seçimlerin tek tarihi 16 Nisan 2017" 
Toplantıda Bozcaadalı hemşerilerine seslenen Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ilk olarak Bozcaada`da Belediye`sinin yaptığı çalışmalardan söz etti. Ardından Başkan Yılmaz referandum değerlendirmesinde bulundu ve Çanakkale Merkez`de yaşayan Bozcaadalı hemşerilerine oylarını kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. Başkan Yılmaz; "Halktan birisi bana `başkanım Bozcaada belediye başkanlığı seçimi ne zaman?` şeklinde sorduğu zaman, ben gönül rahatlığıyla ve altını çizerek söylüyorum ki, Türkiye`deki, Bozcaada`daki seçimlerin tek tarihi 16 Nisan 2017 Pazar günü. Çünkü biz olmayacağına inanıyoruz ama istemediğimiz bir sonuç ile karşılaştığımızda belediye başkanlığı koltuğunda oturmanın, milletvekili olmanın ya da herhangi bir meslek sahibi olmanın hiçbir anlamı kalmayacağına inanıyoruz. Biz parlamenter demokrasi içinde birbirimizin bütün farklılıklarına saygı duyarak yaşamaya devam edeceğiz ya da ne yazık ki nefes alamayacağız. Bu bir parti seçimi değil. Hem hayır hem de evet demeyi düşünenler bu memleketin öz evlatları ve hem hayır diyenler hem evet diyenler demokratik haklarını kullanmaktadır. Bizim için hepsi eşit değerdedir. Kötü bir sonuçta, güzel ülkemizin ciddi bölünme tehdidine rağmen ve siyasi iktidarların ve kendi siyasi unsurlarını her şeyin önüne koymuş olanlara rağmen Türkiye mutlaka birleşecektir. 80 milyonun bölünmesine karşıyım, kardeşin birbirine düşman olmasına biz asla izin vermeyeceğiz" dedi.
 
"Çocuklarımız gelecek günlere daha umutla bakıyor olacak"
Konuşmasının devamında Başkan Yılmaz anayasa değişikliğinin neler getirdiğini salondakiler ile paylaştı. Devamla Başkan Yılmaz referandumdan çıkacak hayır oyu çoğunluğunun neleri getireceğini dile getirdi. Başkan Yılmaz; "Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Konuşmamım başından itibaren ne bir siyasi partinin, ne tek bir kişinin hiç bir şekilde ismini zikretmedim. Bu yetkiler Hakan Can Yılmaz olarak bana da verilse ben kendime oy atmam. Bizim tek derdimiz bu sistemin bu şekilde bu ülkenin başına gelmemesi çünkü bu anayasada her şeye dokunan ama hiç kimsenin dokunamadığı tek bir Cumhurbaşkanımız olacak. Demokratik rejimden otoriter rejime geçeceğiz.  Vatandaşın can, mal, düşünce ve hukuk güvenliği kalkacak, tek bir insanın vicdanına bırakılacak. Yasama, yürütme, yargı tek bir insanda toplanacak. Biz neden hayır dediğimizin kişi göstermeden, parti göstermeden, hedef göstermeden gerekçelerini aktardım. Hayır çıkarsa çok bir şey değişmeyecek. Hayır çıktığı zaman şu anki Sayın Başbakanımız 17 Nisan sabahı yine Başbakan olacak, 17 Nisan sabahı Sayın Cumhurbaşkanımız yine Cumhurbaşkanı olacak ama biz artık özgürce fikirlerimizi savunabileceğimiz, kendimize yeni politikalar geliştirebileceğimiz mecralar yaratmış olacağız. Çocuklarımız gelecek günlere daha umutla bakıyor olacak" dedi. 
 
"Çok dostane bir havada geçti"
Etkinlik sonunda gazetemize toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz; "Çok dostane bir havada geçti. Bozcaada`dan bütün siyasi görüşlerdeki insanlar buradaydı. Herhangi bir siyasi parti bayrağı kullanılmadı. Tamamen birlik, beraberlik ve dayanışmayı amaçlayan bir organizasyondu. Ben katılan bütün Bozcaadalılara teşekkür ediyorum" dedi. 
(Atakan Alkış)
Paylaş