Başkan Özacar; “Çok çalışmalıyız”
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, gelecek döneme dair merak edilen konulara değindi. Yapılması gereken önemli yatırımların ve ihtiyaçların olduğunu ifade eden Özacar, “Çok çalışmalıyız, yapmak istediklerimiz hem maddi hem de zaman açısından güç ve sabır gerektiren işler” dedi.
Gelibolu`da ikinci döneminde de büyük bir güven oyu ile seçilen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, atıksu arıtma tesisi ve yeni iskelenin müjdesini verdi. Özacar, bu yıl içinde bu iki önemli konuda önemli adımlar atılacağını ifade ederek, atık su arıtma tesisinin açılışını Haziran-Temmuz ayında yapacaklarını kaydetti. “Gelibolu`da özellikle yoğun yapılaşma ve gelişme bölgesinin alt yapılarını tamamlamaya çalışıyoruz” diyen Özacar, “O konuda bir hayli yatırım yaptık, şuandaki projelerimiz içinde de o konu var. Bizim anlayışımızda, insan odaklı, çevreye duyarlı bir yerel yönetim bir anlayışı var. Buradan yola çıkarak, su arıtma, çöp depolama ve ayrıştırma tesislerinin ardından şimdi de Haziran-Temmuz aylarında Atık Su Artıma Tesisimizin açılışını yapacağız”dedi. İlçenin İskele problemine de değinen Özacar, “Bunun dışında Gelibolu`yu yaşanmaz hale getiren mevcut feribot iskelemiz yoğun her geçen gün arttığı bir geçiş alanı olmaya devam ediyor. Biliyorsunuz Çanakkale`de kamyon trafiği şehir içinde engellenince Trakya`nın bütün yükünü Gelibolu çekmeye devam ediyor. 1 milyon 200 bin civarında, çok ciddi ve rahatsız edici bir biçimde araç geçişi söz konusu. Dolayısıyla insanların bu bölgede sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün değil. Dolayısıyla bizim en önemli projelerimizden biri de iskele projemizdir. Son aşamaya geldi, Mayıs ayında ihaleye çıkmasını ve Temmuz ayı sonunda da temel atma işlemini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Yaklaşık 46 bin metrekarelik bir alana kuralacak bir iskele ile şehrin en önemli sorununu çözmüş olmayı amaçlıyoruz” dedi.
“Çok çalışmalıyız”
“Bizim bir sahil projemiz de var” diyen Özacar, “Mevcut iç limandan, fener altına oradan da Hamzakoy`u kapsayan bir sahil projesi. Orasını halka açmayı amaçlıyoruz. Özellikle yürüyüş ve bisiklet yolları olarak planlayıp, belki tek şerit olarak araç trafiğine de açılabilir, ama öncelik yürüyüş ve bisiklet yolları olarak tasarlanıyor. O bölgenin de alt yapı sorunları var, bir yandan da o sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken bir yandan da bizim bir yüksek okul projemiz var, iki katta kalan, biz üç kat olarak arzu etmiştik ama olmadı. Gelibolu bu konuda biraz üvey evlat muamelesi görüyor, Çanakkale`deki yatırımlardan pek hakkımızı alamıyoruz. Bu konuda da halka doğru bilgi vermek gerekiyor. Tüm bu projeler ve alt yapı süreci için hem yüksek bir maliyet hem de ciddi bir süreç gerektiriyor. Geçen dönem bütçemizi çok uygun hale getirdik, özellikle aldığımız kredilerin ödenmesi noktasında da ciddi övgüler alıyoruz. Geçen 5 yılda çok ciddi çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Camilerimize, okullarımıza elimizden geldiğince köylerimize yardımcı olmaya, ihtiyaçlarını gücümüzün yettiğince karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Gelibolu tercih edilebilmeli”
Gelibolu`nun tercih edilebilen bir yer olması gerektiğini ifade eden Özacar, Sardalye Festivali`ne de değinerek, “Biliyorsunuz Gelibolu geçiş güzergahı üzerinde bulunuyor. Burada insanların gelip geçmesini değil burada kalmasını gerektirecek yatırımlar yapmalıyız. İstanbul koskoca bir metropol oldu, burada yorgun düşen insanların en azından hafta sonu ve diğer zamanlarda da Gelibolu`yu tercih etmesini sağlayabiliriz. Bunun içinde ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Gerekli alt yapıyı sağlamalıyız. İnsanların burada zaman geçireceği altyapıyı sağlayamazsanız, kalması için de bir nedeni olmaz. Festival tarihimizi de önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz. Bunu kesinlikle bırakmayacağız, bu bizim kültürel bir etkinliğimizdir. Geçen dönem çeşitli nedenlerle ara vermek durumunda kaldık ama bu yıl mutlaka yapacağız” dedi.