Başkan Mutan, şenlikleri değerlendirdi

Kepez`de bu yıl 19`uncusu düzenlenen Kayısı Festivali, sünnet şöleni ve diğer etkinlikleri ile belde de ciddi bir hareketlilik yarattı. Geleneksel olarak düzenlenen şenlikleri değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, final sanatçısı Zülfü Livaneli`nin bölgede büyük ilgi uyandırdığına dikkat çekti.

675
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Kayısı Festivali ve sünnet şenliklerini değerlendirdi. Mutan, “Kepez`in belediye oluşunun 21`inci yılı şenliklerimizin ise 19`uncusunu düzenledik. Belediye oluşumuzun üçüncü yılından bu yana özellikle, aralıksız olarak devam etmektedir. Kepez`de sünnet şöleni ve kayısı festivali 19 Mayıs`ta yapılırdı önceden. İki üç gün süren bir program yapılırdı. Ben bunu geçen dönemimde ikiye ayırdım. Görüşleri 19 Mayıs`ta yapmaya kayısı festivali ve sünnet şölenini de kayısının olduğu bir mevsimde, yani Haziran sonu temmuz başı gibi, genellikle de Temmuz`un ilk haftası, ilk Cuma-Cumartesi yapalım şeklinde bir akla dönüştürmüştük. Yaklaşık 10 küsur yıldır da bu şekilde devam ediyor. Bu sene 32 çocuğumuz sünnet oldu. Sünnet bilindiği gibi dini bir ritüeldir, bir inançtır bu yerine getiriliyor. Hem sünnetin mevlid-i şerifi hem mevlidin ikramı yerine getirildi. Sağ olsun bu sene İskender Kaya, hem çocuklarımızı giydirdi hem de mevlit pilavlarını temin etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu tür, böyle hayır algısı içinde olan, organizasyonlarda bir şekilde, birileri bir yerlerden giriyor, yardım ediyor. İşin yükünü hafifletiyor, çıkıyor, gidiyor. Tabiki kayısı bizim elma ile birlikte öne çıkan, ürünümüzdür. Biz bir tarım beldesiyiz, çiftçi beldesiyiz. 20 yıl öncesinden bugüne taşınan belediye amblemimizde de, kayıs var, fenerimiz var ve balık var. kayısı bu anlamda beldemizde öne çıkan bir ürün olduğu için onunla ilgili de bir yarışma düzenledik. Burada tabiki amacımız, çiftçiyi olumlu anlamda moralize etmek, teşvik etmek, enerjisine enerji katmak gibi bir akıl ile yola çıkılıyor” dedi.
 
 
Livaneli, evrensel bir sanatçı
“Bir yandan bunlar olurken, tabiki kayısı ve sünnet şöleninin taçlandığı nokta konser oluyor” diyen Mutan, Zülfü Livaneli`nin evrensel bir sanatçı olduğunu ifade etti. Mutan, “Genelde ulusal bir sanatçı konserde yer alıyor. Geçen yıl Yılmaz Morgül, ondan önce Edip Akbayram gibi ulusal boyutta tanınmış sanatçılar ile belde ve yöre halkıyla buluşturma gayreti içindeyiz. Bu sene ulusal da değil, Uluslararası bir dünya insanı, sadece şarkıcı değil, şair, yazar evrensel bir ins anı beldemizde ağırladık. Zülfü Livaneli`yi beldemizde, hem belde halkı, hem de yöre halkıyla buluşturduk. Sadece bu yöre de değil, çevre ilçelerden hatta körfezden bile gelen insanımız oldu. Körfez buraya bir buçuk saat. Zülfü Livaneli gibi bir değeri kolay kolay dinleyemiyoruz. Böylede bir kolaycılığı yakalayan çok sayıda vatandaşımız çıktı geldi. 8-10 kişi vardı konserimizde, oldukça da keyifli ve coşkuluydu. Tabi bu arada Gezi olayları ile alakalı olarak da sayın Livaneli`nin kitle ile buluşması, söylemleri ile coşturması, yine o direniş ruhu noktasında nefes vermesi önemliydi. Keyifli bir süreci tamamladık” dedi.
Paylaş