Başkan Koçer; "Herkesin söylediği gibi; değişim şart"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde 81 il başkanı ile bir araya gelerek, CHP İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda; seçim süreci masaya yatırılırken, partide değişim konusuna değinildi. CHP İl Başkanları Toplantısı'na katılım sağlayan CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer; "Her şey yenileniyor, artık Türkiye nüfusunun yüzde 65'i genç nüfus, biz artık atıf kaldık onların yanında. Dolayısıyla bu çağa, bu yüzyıla uymak gerekiyor" dedi.

1316

CHP`nin 81 il başkanının katılım sağladığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun başkanlığında Ankara`da bulunan Parti Genel Merkezi`nde CHP İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin geride kalmasıyla beraber, seçim değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı yaklaşık 8,5 saat sürdü. CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, gerçekleşen toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP`de değişim gerektiği söylentilerine ilişkin açıklamada bulunan Başkan Koçer; "Partinin tabandan tavana değişmesi gerektiği düşüncesi içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Koçer; "Bu yüzyıla uymak gerekiyor"
Ankara`da gerçekleştirilen CHP İl Başkanları Toplantısı`na katılım sağlayan CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, yaklaşık dokuz saat süren toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; "Herkesin söylediği gibi; değişim şart. Parti içerisinde ne yazık ki, yöneticiler de dahil olmak üzere artık belli bir yaşa, bir olgunluğa gelmiş bilgilerinden, deneyimlerinden faydalanacağımız kişiler var. Yapılması gereken şey; yenilenmek ama yenilerken parti örgütünden, parti bilinci ile büyütülmüş, partimizin iletişim çalışmaları, sağlık güvenliği eğitimi, üyelerin temel siyaset eğitimleri var, bu eğitimleri almış, partinin kültürü ile yetişmiş, menfaat gözetmeksizin, bu işe gönül vermiş kişilere ihtiyaç var. Çünkü bizim partimizde ne yazık ki `bir sonraki gün ben ne olacağım` kafasında ilerleyen çok kişi var. Partinin yönetici kademesinde; gerek il, ilçe ve beldelerde, her nerede olursa olsun, hiçbir yerde menfaat grubuna teslim olmamış kişilerle yol almamız, benim için şart. Toplantıda bunlar dile getirildi, biz de dile getirdik. Dolayısıyla partinin tabandan tavana değişmesi gerektiği düşüncesini belirttik. Her şey yenileniyor, artık Türkiye nüfusunun yüzde 65`i genç nüfus, biz artık atıf kaldık onların yanında. Dolayısıyla bu çağa, bu yüzyıla uymak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Uzlaşmacı bir ortam vardı"
Oldukça uzun geçen toplantının, oldukça uzlaşmacı ve doyurucu geçtiğini dile getiren İl Başkanı Koçer; "Toplantıda gayet uzlaşmacı bir ortam vardı. Sayın Genel Başkanımız her zaman için uzlaşmacı bir insan. Dolayısıyla hiçbir şekilde sesler yükselmedi, birtakım sitemler oldu. İnsan hatası, bazen gözden kaçırdığımız şeyler oldu, herkes kendine gereken dersi verdi, hatalıyım dedi. Onun haricisinde gayet güzel devam eden bir toplantıydı. Uzun ama doyurucu bir toplantıydı" ifadelerini kullandı.

"Gençleşmemiz lazım"
Partinin gençleşmesi gerektiğine değinen Başkan Koçer; "Parti okulunun verdiği sandık güvenliği eğitimi var, bunun çok uzun olduğu konuşuldu ve ben de aynı düşüncedeyim. Sadece slaytlarla bir eğitim verilemez, çünkü insanoğlu yaşayarak ve yaparak öğrenir. Bunların uygulamaları yapılmış olsaydı belki çok daha farklı sonuçlar çıkabilirdi. Tabii temelinde, bizim halkımız okuma yazmayı sevmeyen, okuma alışkanlığı olmayan bir halk. Dolayısıyla önce parti bilincini vermemiz lazım. O bilinçle çocukların ya da üyelerin çalışmaları lazım, eğitim her zaman, her şekilde şart. Eğitim olmadan biz bir yerlere gelemeyiz, bir şeyler yapamayız. Üyelerimiz, yaşlı kişiler. Sandık başında güvenliğini sağlayacak kişi 65 yaş üzerinde kişi, orada bütün gün beklemesini isteyemeyiz ondan, yoruluyor, uykusu geliyor, gözünden bir şey kaçabiliyor, odaklanamıyor, olayları fark edemiyor olabiliyor, dolayısıyla bizim gençleşmemiz lazım" diye konuştu.

"Seçim sürecinde istenilen materyaller geç ulaştı"
Seçim sürecine dair eksiklik noktasına değinen Başkan Koçer; "Seçim sürecinde; bizim istediğimiz materyaller geç geldi, toplantıda da ele alındı. O materyallere geç ulaştığımız için dağıtamadık, çok fazla matbaaya girdik, kağıtlar, kitapçıklar; biz kitap okumayı sevmeyen bir toplumuz, bence gereksiz olduğunu düşünüyorum, diğer il başkanları da aynı şeyi söylüyor, yeteri kadar olabilirdi, çok fazla geldi çünkü. Afişlerle ilgili bazen problemler yaşadık ama bu süreçte belediyenin, sayın Ülgür Gökhan`ın desteklerini, il yönetiminden sevgili Doğan Ateş`in desteğini her şekilde gördük ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye`nin farklı illerine birçok öğrenci yolladık, gönüllülük esasına bağlı olarak üyelerimizin yaptıkları bağışlarla, bilet paralarını biz aldık. Toplantıda, il başkanlarıyla konuştum. Seçim sürecinde il başkanlarının hemen hemen hiçbirinde böyle bir uygulama yapılmamış, bu anlamda Ülgür Gökhan`a ve belediyeye, sayın Doğan Ateş`e, Melek Bozan`a ve Hüseyin Çay`a çok teşekkür ediyorum çünkü canla başla çalıştılar" şeklinde konuştu.

"1Mayıs`ta kol kola yürümemiz çok değerliydi"
Altılı masa il başkanlarıyla güzel bir iş çıkardıklarını ifade eden Başkan Koçer; "İşin diğer boyutunda, altılı masada ben il başkanlarıyla çok iyi koordine olduğumuzu düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu`nun ortak mutabakat metninin açıklanmasıyla, millet ittifakıyla, altılı masa il başkanlarıyla bir arada olması, bizi gerçekten ileride birbirimizin kapısını çalabileceğimiz, ideoloji kavgası yaşamayacağımız kişilerle tanıştırdı, arkadaşlarımız, dostlarımız oldu. 1 Mayıs`ta meydanlarda kol kola yürümemiz Gültekin Uysal`la, Ahmet Davutoğlu`yla kol kola yürümemiz çok değerliydi" ifadelerini kullandı.

"Partinin kapıları daha farklı şekilde açılmış oldu"
Seçim sonucuyla beraber, Çanakkale`yi değerlendiren Başkan Koçer; "Bunlar, seçim sürecinde bizim yaşadığımız, benim için parti için olumlu şeylerdi. Partinin kapıları daha farklı şekilde açılmış oldu. Belki daha öncesinde daha kapalıydı. Şu anda Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ile bir arada çalışıyoruz. Seçim sonucunu Çanakkale için değerlendirecek olursam, biz ilk defa AKP`den bir milletvekili çıkardık. Bu kazanımdır. 3 tane CHP listesinden çıktı. Daha sonra İYİ Parti ayrıldı ama CHP listesinden 3 milletvekili çıkardık ve elimizden geldiği kadar gidebileceğimiz her yere gittik. Köylere, ilçelere... Oylarımızın az olduğu yerlere ki buralarda da oylarımızın yükseldiğini görelim. Dokunmak, o insanlarla konuşmak önemli ama insanları yargılamadan, neden, niçin sorusu sormadan onlarla konuşmak çok önemliydi. Bu çalışmaların sonucunda insanların dokunulmak istendiğini, dinlenmek istendiğini... İnsanları dinlemek çok önemli. Biz dinlemiyoruz. Dolayısıyla insanlardan bunu gördüm. Kendi adıma, örgütüm adına, Çanakkale`deki bu durumdan mutluyum. Daha yüksek olabilir miydi? Olurdu. Ama bunu İl Başkanı olarak tek başıma ben yapabilir miyim, yapamam. İlçelerle beraber yapılması gereken bir şey. Elimizden gelen her şeyin en iyisini yaptık diye düşünüyorum. Şu anda örgütler Sayın Kılıçdaroğlu`na bağlandı. Onun haricinde il başkanlarına destek olması amaçlı bir koordinatörler grubu oluşturacak MYK tarafından. Ve bu koordinatörler, seçim sürecinde ve sonrasında bize destek olacaklar. Genel olarak toplantı bence olumluydu, bundan sonra 2 ayda bir yapılacağı belirtildi. Daha verimli geçecek. Pandemiden dolayı uzun zamandır sayın genel başkanımızla toplantı yapılmamış. Öğrenmemiz gerekenleri, yaptığımız yanlışları ve hataları gördük, tazelenerek yolumuza devam edeceğiz. Milletvekillerimiz, milletvekili aday adaylarımız, il yöneticilerimiz, il kadın ve gençlik kollarımız merkez ilçe başkanımız ve yöneticilerimiz, Kepez Belediyesi ve Kepez Belde örgütümüz, ilçe örgütlerimiz, belediye başkanlarımız, eski il başkanları, belediye meclis ve il genel meclis üyelerimiz hepsine teşekkür ederim." dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş