Başkan Işık "Okuyan bireyler duvarların ardını görebilir.."

767

 Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, uzun süredir Biga’da billboardlarda ‘`#DuvarıAş’ başlığı ile yer alan ‘özgülüktür, aşktır, zordur, bağımsızlıktır’ sloganlarının sırrını açıkladı. Başkan Işık, Biga Casa Grande Otel`de gerçekleşen basın toplantısında billboardlarda yer alan sloganların, toplumun okuma alışkanlığını arttırmak için 8-16 Aralık tarihleri arasında Biga’da ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘Biga Belediyesi Kitap Fuarı’ tanıtım kampanyasının bir parçası olduğunu belirtti. Kampanyanın bir vizyonu anlattığını ifade eden Işık, konuşmasında; "Yalnızca okuyan bireyler duvarların ardını görebilir ve o duvarları aşabilirler. Hep birlikte bu duvarları aşacağız. Bu duvarları aşmak için bir vizyon ortaya koymuştuk. İşte o vizyonun bir parçası da 8-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Biga Belediyesi Kitap Fuarı olacak" dedi. Kampanyanın nasıl hayata geçtiği, kampanya süreci ve fuara katılacak konuklarla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Işık, son olarak basın mensuplarının yerel seçimlerle ilgili sorularını yanıtladı.

 
“Kitap konusunda farkındalık oluşturmak”
Konuşmasında kampanyanın nasıl hayata geçtiğini anlatan Başkan Işık; "Göreve geldiğimizde insanların dikkatini çekmek, kitap konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘duraklar kütüphane’ çalışmamızı başlatmıştık. Okullarımızda çocuklarımıza kitap dağıttık. Bütün okullarımızdan gelen hiçbir isteği geri çevirmedik. Atatürk Kültür Merkezi`nde açtığımız dijital kütüphane ve Bigalı yazarlar kütüphane bunun bir parçasıydı. Kent Konseyi`nde kurduğumuz kütüphane yine bu vizyonla alakalıydı. Cumartesi günü açılışını yapacağımız Sanat Merkezi de bu vizyonun bir parçasıydı" dedi. 
 
“Billboard reklamları kısa sürede büyük merak uyandırdı”
Başkan Işık, kampanya süreci ile ilgili olarak; “Okumak Özgürlüktür, Okumak Aşktır, Okumak Zordur, Okumak Bağımsızlıktır, Okumak Ucuzdur… dedik. Ancak billboardlarda `okumak` sözcüğünü kaldırdık. Reklamları billboardlarda kullandık. Belediye logosu kullanmadık. Belediyemiz kurumsal renklerinin dışında sarı ve siyah renklerini kullandık. Bu billboard reklamları kısa sürede büyük merak uyandırdı. Sosyal medyada paylaşımın ardından gazeteler ilgi gösterdi. Çok sayıda telefon aldık. Reklam kampanyamızı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz hazırladı. Kampanyanın hazırlığı Ahmet Tunç ve Çiğdem Demiray tarafından yapıldı. Ciddi bir algı oluşturduğumuza inanıyorum" dedi.
 
“Okumak özgürlüktür”
Billboardlarda merak uyandıran sloganları tek tek açıklayan Başkan Işık; Okumak nedir?  "Okumak özgürlüktür; ‘okuyan bireyler hayal kurmaktan korkmazlar. Zihinleri hep özgürdür.’ Okumak aşktır; ‘okumak tutkudur, aşktır haz verir ve ruhunuzu tok tutar.’ Okumak zordur; ‘okumak ve en önemlisi anlamak zordur.’ Okumak bağımsızlıktır; ‘okumak bireyleri bağımsız hale getirir ve vizyon kazandırır.’ Okumak ucuzdur; ‘okumak üretilen bilgiyi ve emeği düşünürsek, çok ucuzdur" dedi.
 
“Altan Öymen’den Ahmet Ümit’e… birçok ünlü yazar bizlerle olacak”
Kitap Fuarına gelen konuklar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Işık, fuarın onur konuğunun, gazeteci, siyasetçi ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen olacağını belirterek;  "Biga Belediyesi Kitap Fuarı’nın ikincisine 33 yazar katılacak. İmza günleri, söyleşiler, Biga Belediyesi Kitap Fuarı’na özel indirimler gerçekleştirecekler. 35 yayınevi fuarımız için Biga Atatürk Kültür Merkezi’ne gelecekler. Altan Öymen onur konuğumuz olacak. ‘Ahmet Ümit, Sevinç Erbulak, Kahraman Tazeoğlu, İrfan Değirmenci, Buket Uzuner, Özlem Özdemir, Ataol Behramoğlu’ gibi çok sayıda ünlü yazarımız bizlerle olacak. Sürpriz yazarlar da olacak. Sürpriz isimlerle başarılı bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okullarımızı, üniversiteli gençlerimizi ve Bigalı kitapsever hemşerilerimizi son derece önemli bu fuara bekliyoruz" dedi.
 
“Partinin adaylarını belirlemek üyelerin en doğal hakkı
Kampanya tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Işık, yerel seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin adaylarını ön seçimle belirlemesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Işık; “CHP’li üyelerin partinin adaylarını belirlemesi en doğal hakları. Özellikle üye bazında ön seçim yapılması, daha çok kişinin katılmasını gerçekleştiriyor ve adaylar konusunda doğru sonuçlar alınmasını sağlıyor diye düşünüyorum. 2015 seçimlerinde de Milletvekili ön seçimi yaptık ve ikiyi çok rahat çıkarttık. Birinci parti olduk. Ama 2018’de ön seçim yapılmadı ikiyi zor çıkarttık. Biga’da da geçtiğimiz Çarşamba günü bin bin 700 üyenin bin 101’inin katılımı ile gayri resmi ön seçim yapıldı. Şenlik havasında, sohbetle geçen bir ön seçim oldu. Çokta güzel bir sıralama çıktı. Aday arkadaşlarımızın, istekleri moral ve motivasyonları arttı. Ön seçim olması doğru bir yöntem. Ancak Biga’da başka aday olmadığı için ön seçim yapılmadı. 2014 yılında da ilk açıklanan belediye içerisinde Biga Belediye Başkan adayı vardı. 2018’de de aynısı oldu. Genel Merkez’inde ilk açıkladığı adaylardan birisi de biz olduk. Bu, bizi de mutlu etti, sevindirdi” dedi.
  
“Anketlerden olumlu sonuçlar çıktı”
Biga için yapılan anket çalışmalarından olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Işık; “Yılda en az bir kez anket yaptırıyoruz. En son özellikle 24 Haziran’dan sonra, seçim sonuçları bizim açımızdan güzel bir tablo değildi. Özellikle 24 Haziran’dan sonra bütün olduğumuz dönemde, ilçemizde bir anket çalışması yaptırdık. Oranları vermeyeceğim ama son derece olumlu sonuçlar çıktı. İlçelerimizdeki diğer adaylarla görüş alışverişlerimiz oluyor. Çan Belediye Başkan adayımız Bülent Öz, önceki dönem Milletvekilimizdi. Eskiye dayanan bir hukukumuzda vardı Birbirimize yardımcı olmak için proje paylaşımı ve diğer konularda görüşüyoruz” dedi.
 
“Seçim startını verdik”
Seçim startını verdiklerini, yakın zamanda tam kapasite çalışmalara başlayacaklarını belirten Işık;  “Seçim startımızı verdik. Seçim büromuzu tuttuk. Odasını da düzenliyoruz. Yakın zamanda tam kapasite çalışmalarımıza yakın zamanda başlayacağız. Yeni projelerimiz var. Biga’yı daha da yaşanacak, daha yukarı çıkartabilecek projelerimiz var. Bunları şu anda açıklamıyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş