Başkan Gökhan'dan Ünüvar'a tam destek

791
Toplantıda ilk açıklamayı yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık parti içi meselelerinin kendilerini ilgilendirdiğinin altını çizerek; "Sıkıntılar bizim sıkıntılarımızdır, eleştiriler bizim eleştirilerimizdir. Hiçbir şekilde spekülasyon malzemesi olmayız" dedi. Uyanık`ın ardından Belediye Başkanı Yardımcısı Rebiye Ünüvar söz aldı. Ünüvar konuşmasının başında; "Ben bir kadın figür olarak 2010 yılında CHP üyesi olmuş, o günden bugüne kadar da çalışarak gündeme gelmiş, ev ev kapı kapı partimin göstermiş olduğu yolda hedeflere ulaşmak için çaba sarf eden bir arkadaşınızım. Son günlerde kamuoyunda, bazı yazılı basında çeşitli şekillerde hiç ummadığım ve üzüntüyle söylemek isterim ki bu şekilde kamuoyunun gündemine gelmeyi istemediğim, nedeni de asla bireyselliğim değil... Bugüne kadar suskunluğumu korudum çünkü ülkem yangın yeri, bir yandan covid salgını nedeniyle canlarını kaybedenler, sel felaketinde canını, malını kaybedenler, ülkenin ağır ekonomik koşulları... Bütün bunlar arken bireysel bir durumla karşınızda olmayı istemezdim. Buna sebebiyet vermesem de Çanakkale halkından özür diliyorum" dedi. 
Ünüvar: "Eşimin ihraç edildiğini örgütümden duymadım"
Günlerdir eşi üzerinden karalama ve yıpratma kampanyası yürütüldüğünü dile getiren Çanakkale Belediye Başka Yardımcısı Rebiye Ünüvar; "Dört aydır eşimin çeşitli basın kuruluşlarına para vererek haber yaptırdığı ve bundan dolayı varan bir, varan iki disipline gitti, MYK`ya gitti, Yüksek Disiplin Kuruluna gitti, ihraç edildi... İhraç edilen kim? Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar`ın kocası... Haber değeri vardır yazılabilir ama bugün yazdı, bir daha yazdı yetmedi online olarak yazıldı. Ben de merak ettim bunun ardındaki motivasyon nedir. Benim eşim bir hekimdir, burada herkes tanır, saygınlığı olan Hipokrat yemini etmiş bir insandır. O gereken hukuki mücadelesini verecektir. Üç kişilik çekirdek ailemizde her zaman bireyselliklerini koruyan, ortak karar alan bir aileyiz. Eşim kendini kamuoyuna anlatabilecek yetkinlikte, yeterlilikte bir insandır. Hukuki süreçlerle ilgili de gerekeni yapacaktır. Ama benim merak konum şu; 9 Ağustos`ta benim eşimin ihraç edildiğini ben örgütümden duymadım. Örgütümü hemen aradım böyle bir bilgi ulaşmamış. Arkasından eşime böyle bir bilgi ulaşmadı. Cumhuriyet Halk Partisi`nin ilkeleri, kuralları, etik tüzüğü vardır. O tüzüğe göre de Yüksek Disiplin Kurulu en üst organımızdır. Herhalde Cumhuriyet Partisi`nin Yüksek Disiplin Kurulu bunu basına servis etmemiştir. Eğer benimle ilgili bir haber değeri varsa; örgütümüzün bile haberi olmadan kim tarafından motive edildiği de haber değeri taşır" dedi.
"Ancak onlar benim istifa etmemi isteyebilirler"
Ünüvar: "Benimle ilgili günlerce `Rebiye Ünüvar`ın kocası ihraç edildi, şimdi istifa edecek mi?` diye beklentiler oluştu. Ben 2014 yılında belediye meclis üyesi oldum, ardından başkan yardımcısı oldum. İkinci dönemime giderken de yine aday oldum. Çanakkale parti içinde güzel demokrasi örneği verdi. Ve ben örgütümün teveccühü ile birinci sırada belediye meclis üyesi adayı olarak kesinleştim. Arkasından biz projelerimizi ürettik, Çanakkale halkıyla vaatlerde buluştuk. Ev, ev kapı kapı dolaşarak vizyonumuzu anlattık. Çanakkale halkı bizi onayladı. Şimdi eğer benden bir istifa beklentisi var ise ben örgütüme karşı ve Çanakkale halkına karşı kamu görevimi yerine getiriyorum, ancak ve ancak onlar benim istifa etmemi isteyebilirler ve ben de örgütümün bir neferi olarak hemen yerine getiririm. Dimdik ayaktayım, buradayım. Bizim vadettiğimiz, belediye adına halka yönelik yapmamız gereken görevler var. 31 Mart 2024 tarihine kadar da hiç durmadan kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğime herkesin malumu zaten. Kaldı ki sonraki süreçte ne olacak diye düşünürseniz, ben örgütümün kantarına çıkarım, boyumun ölçüsünü örgütüme aldırırım, başkalarına aldırmam. Çanakkale halkı benim boyumun ölçüsünü alır çünkü ben hizmet makamındayım."
"Dimdik ayaktayım"
Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Bir de fısıltı gazetesi var, o da benim FETÖ`cü olduğum yönünde. Bunu bilmeyen duymayan yok. Sağ olsunlar arkamda o kadar güzel bir güç ve destek var ki, ben buna inananı görmedim. Bunları kimin yaptırdığını elbette ki çok iyi biliyorum. Ben onlara diyorum ki birilerinin koltuğu altıdan fiskos yapmayın, insan gibi karşıma gelin Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne gelin, bir örgütüm FETÖ`cü barındırmaz, iki Savcılık orada gidin gereğini yapın. Öyle arkadan hain bir terör örgütü ile ilişkilendirmek bunu söyleyenlere yakışmıyor. Bu fiskosu yapanların gelip mahkemede şahitlik etmesini istiyorum. Asla demoralize değilim, dimdik ayaktayım. Bana verilen görevi gece gündüz durmadan layıkıyla yerine getireceğim."
Başkan Gökhan`dan Taliban eleştirisi
Devamla söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasına Pençe-Kartal harekatında şehit olan askerlere Allah`tan rahmet ve yaralılara acil şifa dileyerek başladı. Ardından 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anan Başkan Gökhan; "Depremin ne kadar yıkıcı olduğunun farkındayız. Sosyal Konutlar için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyuyoruz" dedi. Başkan Gökhan konuşmasının devamında ülke gündemi ve Taliban meselesine değindi. Başkan Gökhan; "Yoğun ve sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Milletçe gülmeyi unuttuk. Şehitler, pandemi, yangın, işsizlik, sel, kadın cinayetleri... Ülke felaket bir durumda. Kevgire dönmüş sınırlardan geçen Afganlar... Bir de onlar geldi. Kimdir neyin nesidir... Yanlarında ne çocuk ne de kadın var... Bu arada dün akşam Taliban sözcüsü A Haber`e katıldı. A Haber`e de bu yakışırdı. Ve Türkiye kardeş ülkedir, ilişkilerimiz iyi olacaktır falan filan... Valla ben kimin ilişkisi iyi olacaktır bilemem ama Çanakkalelilerin ilişkisinin iyi olmayacağına kesin inanıyorum. Çünkü kadınları öldüren, eziyet edeni, kız çocuklarını kaçıran, kendi insanına dünyayı dar eden, barbarca davranan, kafa kesen, terörist bir örgütle, Taliban`la bizim hiçbir işimiz olamaz, olmayacaktır. Burası laik Türkiye cumhuriyetidir. Şeriat düzenini savunan hiç kimseyle işimiz olmaz." dedi. 
"İstifa etmesi için gerekçeler olması lazım"
"Ülkede birçok olay olurken yerelde fitne, fesat, ara bozma, kıskançlık, yalan, iftira gibi birçok şeyin yaşandığını belirten Başkan Gökhan; "Maalesef bizim partimizin içerisinde de yoğun biçimde bunlar arasında yer alan insanlar var. Onun dışında çeşitli kanallardan bizleri, Çanakkale Belediyesi`ni küçük düşürmeye veya aciz düşürmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu yetmezmiş gibi buradan hareketle Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar üzerinden siyaset götürmeye çalışıyorlar. Onun üzerinden götüremiyorlar, eşi üzerinden götürmeye çalışıyorlar. Eşini hak-hukuk-adalete aykırı biçimde savunmasını bile almadan atmanın ötesinde acaba Rebiye Ünüvar istifa edecek mi? Niye etsin? Sebep? İstifa etmesi için gerekçeler olması lazım. Ama böyle bir gerekçe yok. Ben bugüne kadar hiç kimseden parti içi siyasi çekişmenin dışında vatandaştan bir şikayet duymadım. Bana kimse bir şikayette bulunmadı. Canla başla çalışıyorlar. Ama kim şikayet ediyor? Belediyede at oynatamayanlar şikayet ediyor..." 
 
"Sadece Çanakkale halkı ve örgüt bizleri bu görevlerden uzaklaştırabilir"
Rebiye Ünüvar`ı belediye başkan yardımcılığına atayan ismin kendisi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Ancak görevden alma yetkisi bende vardır. Kimse böyle bir beklenti içerisinde olmasın. Çanakkale halkına hizmeti gayet başarıyla götürüyorlar. Arkadaşlarımıza önümüzdeki süreçte çok ihtiyacım var. Siyasi başkan yardımcılarım Çanakkale halkıyla iletişimi çok iyi kuran insanlar. Dolayısıyla burada çeşitli vesilelerle özellikle sosyal medyada gizli saklı, imalı yazılarla acaba bezdirebilir miyiz, duygularıyla oynayabilir miyiz diye bekliyorlar, kimse beklemesin. Bugüne kadar hiçbir müfettişte soruşturma geçirmemişlerdir. Sadece Çanakkale halkı ve örgüt bizleri bu görevlerden uzaklaştırabilir" dedi.
(Atakan Alkış) 
Paylaş