Başkan Gökhan "Adaylığımı, 'Kamuoyu Yoklaması' belirleyecek"

1494

 Geçtiğimiz haftayı yoğun bir aday adaylık başvuru süreci ile geçiren CHP’de aday adaylık başvuruları bu hafta boyunca devam edecek. CHP Yerel Seçim Takvimine göre 19 Ekim’de son bulması gereken aday adaylık başvuruları, CHP Genel Merkezi’nden son gün gelen bir Genelge ile 26 Ekim tarihine ertelendi. Aday adaylık başvuru süreci ile ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunarak, konuya dair; “Evrak yetiştirmekte zorlanan, sıkıntı içerisinde olan arkadaşlara için bir miktar süre tanınmış oldu. Bizim büyük oranda gördüğümüz aday adaylarımızda bir ön seçim süzgecinden, üyelerin süzgecinden geçmek istiyorlar. Üyelerin süzgecinden geçmiş, kendilerine güvenen, onların onayını almış adaylar olarak oluşan listeler toplumun genelinde en iyi seçim sonucunu alacak kadrolardır” ifadelerini kullanmıştı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aday adaylık sürecini, geçtiğimiz hafta yoğun taleple gerçekleşen aday adaylık başvurularını ve kendi adaylığı ile ilgili düşüncelerini Gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Merkez Belediye Başkanlığı için 4 kişi  aday adaylık başvurusunda bulunurken, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeliklerine yoğun bir talep olduğunu dile getiren Başkan Gökhan, adaylıkların bu hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Adaylık başvurularının ardından yapılacak bir ‘Eğilim Yoklaması’ için tarih belirleneceğini dile getirdi. 18 ya da 25 Kasım tarihleri için bir planlamanın söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Benim için olmazsa olmaz şart ‘Ön Seçim’ yapılacak” dedi. Kendi adaylığı içinse şu anda devam eden ‘Kamuoyu Yoklamasının’ belirleyici olacağını ifade eden Başkan Gökhan;  “Anket sonuçları benim aday olup olmayacağımı gösterecek. Buda bu hafta sonu belli olacak” dedi. Başkan Gökhan, adaylık başvuru dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanlığı’ndan aldığını söyledi.

“Aday olmak isteyenler adaylık başvurularına devam edecekler”

Adaylık başvuru sürecinin hafta boyunca devam edeceğini belirten Başkan Gökhan; “CHP Takvimine göre belirlenen, aday adaylıkları başvuru süresi uzatıldı. Bu hafta sonuna kadar aday adaylık başvuruları devam edecek. Bunda sonra ‘ön seçim’ olacak. Onun takvimini belirleyeceğiz. Aday olmak isteyenler adaylık başvurularına devam edecekler. Benimde kamuoyu araştırmam tamamlanacak. Şu ana kadar Belediye Başkanlık adaylığına 4 kişilik bir başvuru var. Ancak Belediye ve İl Meclis üyelikleri başvurularında yoğunluk var” dedi.
 
“Hakem Denetimindeymiş gibi bir eğilim yoklaması yapacağız”
Yapılacak bir ‘eğilim yoklaması’ tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyleyen Başkan Gökhan; “Benim için olmazsa olmaz şart ‘Ön Seçim’ yapılacak. Bu, bütün üyelerin katılacağı bir ‘Eğilim Yoklaması’ ile yapılacak. Ön seçim olamıyor çünkü, Hakim Denetimindeki ön seçim biliyorsunuz, ‘Şubat’ ayına kalıyor. Ancak,  Hakim Denetimindeymiş gibi yapılacak bir yoklamada için yönetimin belirleyeceği takvimde muhtemelen, 18 ila 25 Kasım tarihleri için bir planlama var. Dediğim gibi, ‘Hakem Denetimindeymiş’ gibi bir eğilim yoklaması yapacağız. Benim adaylığım ise kamuoyu yoklamasının sonucuna bağlı.  Anket sonuçları benim aday olup olmayacağımı gösterecek. Buda bu hafta sonu belli olacak. Ben, Merkez İlçe Başkanlığından başvuru dosyasını aldım. Kamuoyu Yoklaması sonrasında kararımızı vereceğiz. Oda hafta sonu belli olacak” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş