havadurum

Başkan Gökhan’dan hayvanserlere destek

Çanakkale`de belediye binasının önünde bir araya gelen hayvanseverler, son bir aydır yaşanan kedi ve köpek katliamlarını protesto ederken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve belediye personeli de hayvanseverlerin eylemine destek verdi.

668
 
 
Çanakkale’de son bir aydır il merkezi başta olmak üzere Güzelyalı, Dardanos, Gelibolu, Eceabat ilçeleri ile bir hafta önce Esenler Mahallesi`nde yaşanan toplu kedi ve köpek katliamlarını protesto etmek için hayvanseverler eylem düzenledi. Çanakkale Belediyesi önünde toplanan 50 kişilik grup, yaşanan köpek ölümlerine tepki gösterirken, hayvanseverlere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile belediye personeli ellerinde ‘Bizde Sizin Yanınızdayız’, ‘Haklı Davanızda Yanınızdayız’, ‘Patiler Bu Kentte Özgürce Yürüyecek’, ‘Elinde Zehir Olanın Aklında da Zehir Vardır’ ve ‘Bu Vahşete Son’ pankartları ile destek verdi.
 
 
Gökhan; “Bunu zehirleyen `Hayvanın` ta kendisidir”
Kendilerine bu süreçte destek olmaları için basın önünde söz vermelerini istedikleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hayvanseverlere yanında olduklarını söyledi. Gökhan; “Çanakkaleli hemşerilerimiz, hayvanları öldüren kişileri mutlaka görürler. Bize bunu ihbar etsinler. Bizde bunu yapanları yakalatalım. Muhtemelen öldürdükleri hayvanları gece bırakıyorlar. Çanakkale`de sokak hayvanları için gayret gösteriyoruz. Ağaçlar kesilsin, hayvanlar öldürülsün anlayışı var. Toplum, bu mantıksızlığı üzerinden atmalı. Hiçbir hayvan öldürülemez ve zehirlenemez. Hayvan katliamlarının Çanakkale`de olduğuna inanmıyorum. Kesinlikle Çanakkale değil. Çünkü bunu yapması için bir gerekçesi yok. Bunu zehirleyen `Hayvanın` ta kendisidir” dedi.
 
“Önce Allah’a sonra da yüce Türk adaletine havale ediyorum”
Grup adına konuşma yapan Yasemin Kohen ise; “Çanakkale Belediyesi’nin de biz hayvan severlere destek vereceğine, çağdaş Çanakkale profiline gölge düşüren bu katliama sessiz kalmayacaklarına yürekten inanıyorum. Yaşam hakkına saygı duymayan bir toplumu uygar bir toplum olarak nitelendiremeyiz. Tarih yatan bu topraklarda, şehit kanıyla sulanmış bu kutsal topraklarda geri kalmış zihniyetleri, yaşam hakkına, insana ve hiçbir canlıya saygısı olmayan, uygarlıktan bir haber bu canileri önce Allah’a sonra da yüce Türk adaletine havale ediyorum” diye konuştu.
 
“Bu dava burada bitmeyecek”
Kohen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sevgili Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan beyin sokakta yaşayan o masumlara, o yavrulara, o meleklere bu kötülüğü yapanı ortaya çıkarmak için yanımızda olacağına ve gerekeni yapacağına biz hayvan severler ve Çanakkale halkı olarak inanıyoruz. Bu dava burada bitmeyecek. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Katiller ortaya çıkana kadar da sessiz kalmayacağız.”
Paylaş