havadurum

Basın özgürlüğü engellenemez

Gazetecilere Özgürlük Platformu yazılı bir açıklama yaparak Başbakanın basın mensupları için söylediklerine ve son günlerde yerel gazete mensuplarının uğradığı saldırılara karşı tepkilerini dile getirerek Başbakana bir çağrıda bulundu “Herkes için yaşamsal önemi olan ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün ve haber alma özgürlüğünün daha fazla hırpalanmasına engel olunuz” ifadelerinin yer aldığı çağrı ile birlikte Başbakan’ı medya patronlarından ellerini çekmeye davet eti.

315
Gazetecilere Özgürlük Platformu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı`nın düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşma ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
 
Bu sözler kabul edilemez
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı`nın düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Birileri köşesinde yazıyor. Dışişleri bakanının Myanmar`da ne işi var? Başbakanın hanımının, kızının gidişini anlıyorum da bakan niye gidiyor. Ben buradan o medya patronuna yazıklar olsun diyorum. Bu adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsun. Yani bu tür hedefi olmayan, aşkı, heyecanı olmayan insanlardan, eline kalem vermişsin köşe teslim etmişsin ne olur? Bunlar bu millete yabancı, bu milletin tarihine yabancı. Bu milletin derdiyle dertlenen kalemler değil bunlar” dedi.
 
Başbakan`ın görüş ve fikirlerinden hoşlanmadığı köşe yazarlarını susturmaları için medya patronları üzerinde baskı kurması, basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dönük otoriter bir zihniyeti yansıtmaktadır. Gazeteciler halkın haber ve bilgi alma hakkına aracılık etmektedir, düşünce ve ifade özgürlüğüne en çok saygı göstermesi gereken kişi Başbakan olmalıdır. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak Başbakan’ı artık medya patronlarından ellerini çekmeye davet ediyoruz. Halk nezdinde, medya patronları basın özgürlüğüne sahip çıktıkları sürece güvenilir ve itibarlıdırlar. Onları demokrasinin vazgeçilmez şartı basın ve fikir özgürlüğünü savunma konusunda dirençli olmaya çağırıyoruz.”
 
Yerel basına artan saldırıların kaynağındaki tahammülsüzlükte Sayın Başbakan`ın artık süreklilik arzeden basın özgürlüğü karşıtı söylem ve demeçlerinin payı vardır
“Bir süre önce Balıkesir’de Ayna Gazetesi imtiyaz sahibi Semih Bolluk, sokak ortasında saldırıya uğradı, kendisi ile görüşmemizde bu saldırının gazetesinin yayın politikasına tepki olduğunu ifade etti. Ardından Bolu’da Bolugündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Süha Alparslan ve Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Topçu gazetelerinde çıkan bir baz istasyonu haberi nedeniyle darp edildiler. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak Başbakana çağrıda bulunuyoruz: Herkes için yaşamsal önemi olan ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün ve haber alma özgürlüğünün daha fazla hırpalanmasına engel olunuz.”
Paylaş