Başbakana kürtaj tepkisi

Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sezeryanla ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım ve kürtajı bir cinayet olarak görüyorum’ şeklindeki ifadeleri her geçen gün tepki topluyor. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, kadın ve bedeni üzerinden yapılan tartışmaları uygun bulmadıklarını belirtirken, en sert tepki ise Çanakkale Eğitim Sen Kadın ve Eğitim Sekreteri Özlem Ergun Açanal’dan geldi.

621
“Recep Bey, çekin elinizi oradan”
Çanakkale Eğitim Sen Kadın ve Eğitim Sekreteri Özlem Ergun Açanal; “Türkiye’de hamile kalan kadınların %10’u hamileliğine bu yöntemle son veriyor. Avrupa’da bu oran, %20. Yani Recep Bey merak etmesin. Bolca doğurmaya devam ediyoruz ülkemizde. Hem doğurmaya, hem okumaya, hem çalışmaya, hem özgürce konuşmaya ve yazmaya… Hiç merak etmesin. Yeter ki elini oradan çeksin” dedi.
 
Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım ve bunu bir cinayet olarak görüyorum’ şeklindeki ifadeleri her geçen gün tepki topluyor.
 
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, kadın ve bedeni üzerinden siyaset yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. 2005 yılındaki ceza yasasında kürtaj ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığını anımsatan Uluşal; kadın ve bedeni üzerinden yapılan tartışmaları uygun bulmadıklarını belirterek; “Biz kadınlar olarak kazanılmış tüm haklarımıza sahip çıkmalıyız. İlgili, ilgisiz son günlerde kadın ve bedeni üzerinden yapılan tartışmaları uygun bulmuyoruz. Kadınların çocuk doğurabilme, kendi bedenleri üzerindeki özgürlüklerinin, söz haklarının olmamasını düşünmek bile bizi kaygılandırmaktadır. Zaten 2005 yılında ceza yasasında kürtaj ile ilgili düzenlemeler yapılmıştı. Doğum kontrolü konusunda halkımız gerekli şekilde bilinçlendirilirse, istenmeyen gebeliklerde kürtajla olmayacaktır. Tüm anne ve babaların isteği, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmektir” dedi.
 
“Recep Bey, çekin elinizi oradan”
Çanakkale Eğitim Sen Kadın ve Eğitim Sekreteri Özlem Ergun Açanal ise; “Ortaçağ İspanya Engizisyoncularına mı yoksa Afganistan Talibanlarına mı özeniyorsunuz bilmiyorum ama İleri Demokrasiye özenmediğiniz kesin… Kadın bedeni üzerinden yapılan; ilhamı ve kökeni kilisenin görüşüne birebir bağlı bu bağnaz ve yasaklayıcı tasarruftan dolayı çok kan ve mürekkep akmış bugüne kadar. Dünyanın tüm uygar ülkelerinde bu kan ve mürekkep bolca akmış, özgürlükler sağlanmış ve konu yaklaşık 40 yıl önce kapanmışken herhalde çok daha önemli sorunların üzerini örtmek için gündeme getiriyorsunuz. Ve 40 yıl geriden. Ve tabii ki Türkiye’de kullanabileceğiniz en en kolay yöntemle: Kadının özgürlüğü.
 
Bugün, tutuculuğu ve yobazlığıyla ün yapmış bazı ABD eyaletleri ve Avrupa’da Malta, Kıbrıs ve İrlanda gibi birkaç ülke hariç hiçbir özgür ülkede kadın bedeni üzerinden siyaset veya ucuz tribüncülük yapılamıyor; ne kürtaj, ne evlilik dışı ilişki ne de bekaret konusunda. Yapıldığı ülkeleri merak ediyorsanız bu merakı gidermek hiç zor değil: Suudi Arabistan, İran, Afganistan, Pakistan, falan… Türkiye’de hamile kalan kadınların %10’u hamileliğine bu yöntemle son veriyor. Avrupa’da bu oran, %20. Yani Recep Bey merak etmesin. Bolca doğurmaya devam ediyoruz ülkemizde. Hem doğurmaya, hem okumaya, hem çalışmaya, hem özgürce konuşmaya ve yazmaya… Hiç merak etmesin. Yeter ki elini oradan çeksin” diye konuştu.
Paylaş