Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Çanakkale'de bayramlaştı...

325

 AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı bayramın ilk günü üye ve yöneticileri Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Gerçekleştirilen törene onur konuğu olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ta katıldı. Törende, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimi ile AK Partili ilçe ve belde belediye başkanlarıyla partililer yer aldı. İl ve Merkez İlçe Başkanlarının açılış konuşması ile başlayan bayramlaşmada, Milletvekili Gider, tüm Çanakkalelilerin bayramını kutladı. Milletvekili Turan ise Çanakkale’de referandum sonucunu değerlendirdi. Turan, konuşmasında saksı üzerine yazılı ‘temiz siyaset’ yazısını göstererek, “iftira siyaseti yapmak yapanı alçaltır” dedi.  Son olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş,  15 Temmuz darbe girişimine değindi. Kimden salvo gelirse gelsin yola devam edeceklerini belirten Kurtulmuş; “Ayaklarını uzatıp, çelmek takmak isteyenlerin ayaklarını ya kenara alacağız, çekmiyorlarsa ayaklarını kırıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.  

İlçe ve Merkez İlçe Başkanları’nın açılış konuşmasının ardından Milletvekili Gider, Çanakkalelilerin bayramını kutladı. Gider’in ardından konuşan Milletvekili Turan, yaptığı konuşmada Çanakkale’de referandum sonuçlarını değerlendirdi. Yüzde kırk gibi bir oranın kıyı şeritlerindeki en iyi oran olduğunu belirten Turan;  “En son referandumda Yüzde elli bir buçuk gibi AK Partiye nasip olan bir oy oranı ile beraber Türkiye’miz de sistem değişikliği iddiamız hayata geçti. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi Türkiye’de geçerli hale geldi. Bu bizim için büyük bir gurur. Çanakkale’de yüzde kırk gibi bir oy aldık. Sahil kentlerinde ki en iyi illerden birisi de Çanakkale. Tabili daha çok oy oranı ister. Ama ayağımızı yere sağlam basacağız. Bu konuda çalışan insanlarımız bile endişe duyuyorlardı. Ama çalıştık gayret ettik. Tüm topluma yeni sistemin daha fazla başarı sağlayacağını, ekonomide, demokraside, istikrar da daha fazla atılım sağlayacağımızı gösterdik, anlattık. Halkında büyük çoğunluğu buna evet dedi.  Bu seçim bir yerel seçim olsa bu seçim, bir genel seçim olsa çok daha üstünde oy alırdık. Merkezde, ilçelerde bunu görüyoruz. Ama referandum başka bir şey. Bu referandum kampanyasında emeği geçen tüm teşkilatımızı kutluyorum. Eğer yüzde kırık değil de yüzde 20 alsaydık. Utancımızdan sokağa çıkamazdık. 1 Kasım’ı aldık. Düşen iller vardı biz düşmedik. Üçüncüsü ise sahil kentlerinden en iyisi Çanakkale oldu” dedi.  
 
“Biz ne yaptığımızı biliyoruz”
Turan, son olarak önünde bulunan fesleğen saksısında yazan ‘temiz siyaset’ yazısını göstererek; “Biz bunları yaparken birileri ne yaptı? Ne yaptıklarını görüyorsunuz. Çanakkale ile ilgili hep beraber bir şeyler yapma olanağı varken tutup da belden aşağı iftira siyaseti yapmak ancak yapanı küçültür ve alçaltır.   Biz ne yaptığımızı biliyoruz” dedi.   
 
“Ayağını çekmeyenin ayağını kırarız
Çanakkale’de gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yeni dönemde yollarına devam edeceklerini belirterek;  "Oynanan oyunları görüyoruz. Sağdan soldan çekmeye çalışanlar olacak. Hiç aldırış etmek yok. Yolumuza devam edeceğiz. Bizim millete karşı sorumluluğumuz var. Millete verdiğimiz sözlerden bir adım geri atmayacağız. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kimden hangi salvo gelirse, gelsin, o salvoları bertaraf edeceğiz. Ayaklarını uzatıp, çelme takmak isteyenlerin ayaklarını ya kenara alacağız, çekmiyorlarsa ayaklarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüze kollarıyla, elleriyle mani olmak isteyenler varsa onları da kenara çekeceğiz. Çekilmiyorlarsa kollarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Başka çaremiz yok" dedi.
 
“Darbe, üç beş FETÖ’cü den ibaret değildi”
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Kurtulmuş;   "15 Temmuz, inanın ki Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. Ellerini, kollarını kıracağız dedim. 15 Temmuz`da kenara aldık mı o hain işgalci darbecileri, kenara aldık. Kim aldı, millet aldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletin cesaretiyle o süreci geride bıraktık. Sadece 3-5 tane FETÖ`cü eşkıyadan ibaret değildi o darbe. Arkasında kimler var, kimler. Ne destekleri vardı. Her şeyi planladılar, ama milletin cesaretini planlayamadılar. Allah`ın gücünü hesap edemediler. Allah milletin eliyle onları kenara çekti" dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş