Barolar da ‘kardeş’ oldu

Çanakkale Belediyesi ile Giresun Belediyesi arasında düzenlenen protokol ile kardeş kent olan iki şehrin Baroları da örnek bir dayanışma gösterdi. Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan; Giresun Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, baro yöneticileri ve meslektaşları tarafından ilgiyle karşılandı.

378
 
 
Çanakkale Baro Başkanı, Giresun Barosu`nu ziyaret etti. Ziyarette, mesleğe yeni başlayan Av. Derya Kayiş`in ruhsat törenine katılan Başkan Av. Bülent Şarlan, avukatlık yemini eden Derya Kayiş`e ruhsatını takdim etti. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Giresunlu avukatları Çanakkale’ye davet etti. Başkan Av. Bülent Şarlan burada yaptığı konuşmada “5. Genç Avukatlar Kurultayı 2016 yılında Çanakkale’de düzenlenecek. Bu programda Giresunlu meslektaşlarımızı da aramızda görmekten ve Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı topraklarda ağırlamaktan onur duyacağız.” dedi.
 
Şarlan, 4000 yıllık geleneği yerine getirdi
Çanakkale Baro Başkanı, Giresun ziyaretleri kapsamında 38. Uluslararası Giresun Aksu Festivaline de katıldı. Düzenlenen şenlik kortejinde kent yöneticileri ve Giresun Baro Başkanıyla birlikte yürüyen Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Çanakkale Belediye Başkanı ile birlikte Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu da makamında ziyaret etti. Örnek birliktelikte, Çanakkale Baro Başkanı Giresun’da 4000 yıldır devam eden bir geleneği de ihmal etmedi. Başkan Av. Bülent Şarlan, Aksu nehrinin denizle birleştiği yerde dilek tutarak 3 defa sac ayağından geçti. Ardından 7 adet çift ve bir adet tek taş atarak geleneği yerine getirdi. Başkan Av. Bülent Şarlan, Giresun`da bulunduğu sürede göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu`na teşekkürlerini sundu.
Paylaş