havadurum

Barış ve adalet için sen de bir ses çıkar!

1066
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) kampanyaya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “Bizler barış, adalet ve özgürlük zengini bir ülke ve dünyada yaşamak istiyoruz, birleşiyoruz. Ne yazık ki, 2011 kan ve gözyaşıyla kapandı. Yeni yılda barışa ve adalete ulaşmak istiyoruz. Barış ve adalet için her yerde ses çıkarıyoruz. Türkiye’nin her yanında aynı anda. İstanbul’dan, Hakkari’ye, Edirne’den, Hatay’a. 7 Ocak’ta, saat 13.00’de, Barış ve Adalet için Sen de Bir Ses Çıkar!” ifadelerine yer verildi.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
Barış için sen de bir ses çıkar!
Sınır boylarında, dağ başlarında, ovada, şehirde kimse ölmesin, kan ve gözyaşına boğulmuş boğucu atmosfere teslim olmayalım.
Her yanı barış ve adalet aydınlatsın istiyoruz.
“Terörle mücadele” adı altında yapılanlar, kanı, gözyaşını, gözaltı ve tutuklamaları artırmaktan, toplumsal muhalefetin sesini soluğunu kesmekten başka bir şey getirmiyor.
Yılın sonunda sınır boyunda, bombardımandan 35 yoksul Kürt köylüsü hayatını kaybetti. Barış düşmanları, “Olay terörle mücadeleye sekte vurmasın” derken, bombardımandan biri 13’ünde, diğeri yirmisinde, iki kardeşini kaybeden ağabey Bülent Encü ise, “Bu bir katliam, ama ne olursa olsun, tek arzum artık barış olsun” diyor.
Adalet ve Barış İçin Sen de Bir Ses Çıkar!
TMK, TCK, Özel Yetkili Mahkemeler barışı ve adaleti torpillemeye devam ediyor. Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın; Siyasetçi, hukukçu, akademisyen, öğrenci, insan hakları savunucusu, gazeteci, yazar tüm tutuklular serbest bırakılsın. Her il, her ilçede, işyerinde, mahallede, köyde barış ve adalet için sen de bir ses çıkar!
Paylaş