havadurum

Barış için bir araya geldiler

Çanakkale’de 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında ‘Vicdanlarımız Savaşı Reddediyor-Sen de başkasın nefret etme’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

602
Belediye Nikah Salonu’nda İlker Kılıçer’in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye Yazar ve Sosyal Değişim Derneği, projeler koordinatörü F. Levent Şensever, Vicdani retçi Ercan Aktaş konuşmacı olarak katıldı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi’nin organize ettiği etkinlikler kapsamında düzenlenen söyleşiye çok sayıda davetli katıldı.
 
Söyleşide konuşan vicdani retçi Ercan Aktaş; “Barışı gerçekleştirmek bize kalıyor. Çünkü savaş çok büyük bir rant alanıdır. Korkunç pazardır. Çok büyük paralar dönüyor. Türkiye’de bir çok insan savaş üzerine konuşuyor. Çünkü savaş onların geçim kaynağı. Ama bizler, bu savaştan dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu arada aslında barışı gerçekleştirecek olan kendimiziz. Vicdani retin en çok toplumsallaştığı süreçler savaşların olduğu dönemlerdir. Birinci Dünya Savaşı, savaş karşıtı hareketin en güçlü olduğu bir süreçtir. Vicdani retçiler de bu savaşa karşı hareket içerisinde ciddi bedeller öder. Vicdani retçiler barış hareketinin önemli bir öznesi olurlar” dedi. Yazar ve Sosyal Değişim Derneği, projeler koordinatörü F. Levent Şensever’in de konuşmasıyla söyleşi sona erdi.
 
 
 
Paylaş