Barbaros Muhtarını kızdırdık!..

Barbaros Mahallesinin ikiye bölünmesini konu alan haberimiz Muhtar Şaban Şahin’i kızdırdı. “Mahallemizde hizmet olarak bir eksik yok. Mahalleye muhtar olarak en iyi hizmeti verdiğimi düşünüyorum. Halkımıza 155 kadar yakınız. Cumartesi, Pazar demeden çalışıyoruz” diyen, Muhtar Şahin, isim konusunda da imalı konuştu: “Birileri muhtar olmak istiyor bu nedenle mahalle bölünmek isteniyor. Yeni mahallenin adını da muhtarlığa özenenler çoktan hazırlamıştır.”

1127
Başkan Gökhan çalışmanın tamamlanmadığını söyledi
Öte yandan konuyla ilgili haberimiz üzerine konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İmar Komisyonu ile Sosyal İşler Komisyonu’nun ortaklaşa bir çalışma yaptığını söyledi. Komisyon üyelerinin söz konusu mahallenin bölünme gereğinin olup olmadığını araştırdığını belirten Başkan Gökhan, raporun hazırlanmasıyla birlikte konuyu kamuoyu ile tartışacaklarını ifade ederek; “Komisyonlar, Barbaros Mahallesi’nin bölünmesiyle ilgili çalışıyor. Henüz rapor önüme gelmedi. İmar komisyonu ile Sosyal İşler komisyonu ortaklaşa bir çalışma yapıyor. Rapor hazırlandığında bunu da kamuoyu ile tartışacağız. Şu an ki aşama bölünecek mahallenin ismine gelmedi. Mahalle çok büyüdüğü için komisyon mahallenin bölünme gereğinin olup olmadığına bakıyor. Gerek duyulduğunda nerden bölünecek ve ismi ne olacak bu aşamalar daha sonra görüşülecek” dedi.
 
Çanakkale’nin en büyük mahallesi olan Barbaros Mahallesi’nin bölünmesiyle ilgili hazırlanan rapor çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kamuoyunda merakla beklenen Barbaros Mahallesi’nin bölünmesi konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Belediye meclisinde konuşulan ve daha sonra komisyona havale edilen Barbaros Mahallesi’nin bölünmesi ile ilgili detaylı çalışmalar komisyon üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İmar Komisyonu ile Sosyal İşler Komisyonu’nun ortaklaşa bir çalışma yaptığını söyledi. Komisyon üyelerinin söz konusu mahallenin bölünme gereğinin olup olmadığını araştırdığını belirten Başkan Gökhan, raporun hazırlanmasıyla birlikte konuyu kamuoyu ile tartışacaklarını ifade ederek; “Komisyonlar, Barbaros Mahallesi’nin bölünmesiyle ilgili çalışıyor. Henüz rapor önüme gelmedi. İmar komisyonu ile Sosyal İşler komisyonu ortaklaşa bir çalışma yapıyor. Rapor hazırlandığında bunu da kamuoyu ile tartışacağız. Şu an ki aşama bölünecek mahallenin ismine gelmedi. Mahalle çok büyüdüğü için komisyon mahallenin bölünme gereğinin olup olmadığına bakıyor. Gerek duyulduğunda nerden bölünecek ve ismi ne olacak bu aşamalar daha sonra görüşülecek” dedi.
 
Muhtardan şok açıklama
Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, Mahallenin ikiye bölünmesiyle ilgili gelişmelerden haberdar olmadığını ifade etti. Şahin, “Birileri muhtar olmak istiyor bu nedenle mahalle bölünmek isteniyor. Yeni mahallenin adını da muhtarlığa özenenler çoktan hazırlamıştır” dedi. Çanakkale Belediye Meclis gündemine gelen Barbaros Mahallesinin ikiye bölünmesi konusu tartışmaları da beraberinde getirdi. Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, gelişmelerle ilgili kimsenin kendisine bilgi vermediğini konudan haberdar olmadıklarını ifade etti. Birilerinin muhtarlığa özendiğini belirten Şahin; “Yeni mahallenin adını da muhtarlığa hevesli olanlar koysun” dedi.
 
Barbaros Mahallesi ile ilgili düşünülen projeden haberdar olmadığını ifade eden Şahin; “Bölünmeyle ilgili bir bilgimiz yok. Gelişmelerden haberdar değiliz. Bana kimse bir şey söylemedi. Uzun yıllar önce böyle bir durum var dediler. Çağırdılar. Bende orada durumu anlattım. Ondan sonra bir daha arayan soran olmadı. Hiçbir aşamada arayan olmadı. Kendi kafalarına göre birileri herhalde muhtar olacak. Belediye, PTT muhtarlığın yanı başında. Barbaros’un neresinden kalksalar benim buraya uğrayacak vatandaş. Hizmeti mahallede bir yere topladık. Bölünmesi gerekir mi bölünmeye hiç gerek kalmadı. İkametgahı nüfus da veriyor bizde. Muhtarlara iş de kalmadı. Muhtarlara kimin ihtiyacı var, kim fakir mahallede yolunda gitmeye neler var onların tespiti kaldı. Hizmet bizim sokağımızda. Şimdi şikayeti olan da yok. Mahallemizde hizmet olarak bir eksik yok. Mahalleye muhtar olarak en iyi hizmeti verdiğimi düşünüyorum. Halkımıza 155 kadar yakınız. Cumartesi, Pazar demeden çalışıyoruz” dedi.
 
“Birileri muhtar olmak istiyor”
Muhtarlık hayali kuranların bu işleri organize ettiğini iddia eden Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, “Birileri muhtar olmak istiyor. Birileri muhtarlığa özeniyor. Özeniyor ki bölünmeyi istiyor. Bölünürse belki ben oraya muhtara olurum diyor. Aslında küçük muhtarlıkların bir araya getirilmesi gerekiyor. Sistem değişti. Eskiden her şey muhatara bağlıydı ama artık nüfus müdürlüğünden de alınabiliyor” dedi. Şahin ayrıca yeni mahallenin ismini de muhtarlığa özenenlerin belirlemiş olabileceğini ifade etti. Şahin; “İsim aklımızda yok, düşünmedikte ama muhtar olacak arkadaşa soralım. Birileri muhtar olacak o ismi de hazırlamıştır” dedi.
Paylaş