havadurum

Barbaros Mahallesi “Berkin” ile inledi!

Gezi olaylarının sembol isimlerinden, “Umudun çocuğu” olarak anılan Berkin Elvan`ın ölümü üzerine başlayan anma ve eylemler, önceki gün de devam etti. Yine sayısı binleri bulan bir kalabalık İskele Meydanı`nda bir araya geldi. Pankart ve sloganlarla harekete geçen kitle, bu kez Barbaros Mahallesi`ne yürüdü. Mahalle halkının da desteğini alan grup marşlar ve sloganlarla protestosunu yine Çanakkale`ye yakışır bir biçimde gerçekleştirdi.

923
 
 
Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gazkapsülü nedeni ile yaralanan ve 269 günlük yaşam direncinin ardından hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesi önceki gün İstanbul`da tarihi bir kalabalık ile son yolculuğuna uğurlandı. Her şeye rağmen Berkin`e sahip çıkan, Gezi sürecine sahip çıkan hatırı sayılır kalabalık, Çanakkale`de de bir araya geldi. İskele Meydanı`nda toplanan siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylem, alkış, ıslık ve sloganlarla başladı. İskele Meydanı`nda bulunan Manolya Ağacı`nın altına mumlar yakıp, karanfiller bırakan grup, “Berkin Elvan ölümsüzdür” büyük pankartının altında sloganlar atarak Demircioğlu Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kalabalık kitle, eski belediye önünden Atatürk Caddesi üzerinden Barbaros Mahallesi istikametine dönerek yürüyüşüne Atatürk Köprüsü üzerinden yine sloganlar, alkış ve ıslıklarla yürüyüşüne devam etti.
 
 
Daniş`e ve AKP`ye büyük öfke
Barbaros Mahallesi`nde yine Atatürk Caddesi üzerinden Arkeoloji Müzesi`ne doğru yürüyen kalabalık grup, AKP`nin seçim büroları AKP bayraklarının bulunduğu ev ve iş yerlerini daha yüksek bir sesle protesto etti. “Hırsız Var”, “Katil Var”, “İşte burası katil yuvası” gibi sloganlar atan grup Müze Kavşağı`ndan Aziziye Caddesi`ne doğru döndü. Buradan da yine alkış, ıslık, slogan ve AKP karşıtı tezahüratlarla ilerleyen grup tahta köprü yakınında bulunan AKP`nin seçim bürosu yine göstericilerin büyük tepkisine neden oldu. AKP ve Mehmet Daniş`e tepki gösteren kalabalık grup, burada da “hırsız var” ve “katil var” var diye protestosunu sürdürdü.
 
 
Halkın ilgisi ise yoğundu
hem Atatürk Caddesi, hem Demircioğlu Caddesi hem de güzergah boyunca tüm cadde ve sokaklarda halk balkonlara çıkarak yürüyüş yapan kitleye destek verdi. Sloganlara eşlik eden birçok Çanakkaleli evindeki ışıkları açıp kapatarak da yürüyüşe olan desteğini sürdürdü. Araçların kornaları ile destek verdiği yürüyüş, kitle ile kent halkının uyumunu da gözler önüne serdi. İnönü Köprüsü ve devamındaki İnönü Caddesi üzerinden tekrar Demircioğlu Caddesi`ne dönen kalabalık grup, tekrar iskele meydanına çıkarak eylemine burada yolu kısa bir süre kapatarak sürdürdü. Grup, yine Çanakkale`ye yakışır bir biçimde diğer illerdeki gibi olaylar yaşanmadan dağıldı.
 
 
Paylaş