Barbaros’un kardeşinin ismi ne olsun?

İkiye bölünecek Barbaros mahallesi ile birlikte merkez sekiz muhtarlığa çıkacak. Ancak isim konusu düşündürüyor...

894
Barbaros Mahallesi’nin bölünme çalışmaları sürüyor. Sınırları genişleyen mahallenin ikiye bölüneceği öğrenilirken diğer mahallenin ismi üzerinde bir uzlaşma sağlanamadığı bildirildi.
 
Çanakkale’nin kalabalık mahallelerinden olan 40 bin nüfuslu Barbaros Mahallesinin ikiye bölünme çalışmaları sürüyor. Çanakkale Belediye Meclisi İmar ve sosyal işler komisyonu bu konuda hummalı bir çalışma sürdürüyor. Yapılan çalışmalara göre Barbaros Mahallesinin Troya Caddesi sınır olmak üzere üst ve alt olarak ikiye ayrılacağı öğrenildi.
 
Barbaros Mahallesinin bölündükten sonra yeni oluşacak mahalleye isim olarak ne verileceği ise merak konusu oldu. Bu konuda henüz bir çalışma yapılmadığı, isimle ilgili önerilere açık olunduğu bildirildi.  Fevzipaşa, Kemalpaşa, Namık Kemal, İsmetpaşa, Cevatpaşa, Esenler ve Barbaros Mahallesi bulunan kent merkezinde yeni mahalleye verilecek isim merak konusu oldu. Mahallede isimle ilgili referandum yapılacağı iddia edildi.
 
Çanakkale’nin kalabalık mahallelerinden olan 40 bin nüfuslu Barbaros Mahallesinin ikiye bölünme çalışmaları sürüyor. Çanakkale Belediye Meclisi İmar ve sosyal işler komisyonu bu konuda hummalı bir çalışma sürdürüyor. Yapılan çalışmalara göre   Barbaros Mahallesinin Troya Caddesi sınır olmak üzere üst ve alt olarak ikiye ayrılacağı öğrenildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Konu, İmar ve Sosyal İşler komisyonunda uzun zamandır görüşülüyordu. Henüz bir sonuç elde edilmedi, çalışıyorlar. İkiye bölünmesi söz konusu. Tahminen, Troya Caddesi sınır olacak şekilde bir çalışma söz konusu, Caddenin üstü ve altı olacak diye düşünülüyor. Mahalle çok büyük mahalle oldu. Umarım kısa sürede amaca ulaşılır. Bu çalışmayı ben olumlu buluyorum. Oradaki muhtarlık çalışması kolaylaşır. Daha yararlı çalışmalar yapılır” dedi.
 
“İsim belli değil”
Barbaros Mahallesinin bölündükten sonra yeni oluşacak mahalleye isim olarak ne verileceği ise merak konusu oldu. Bu konuda henüz bir çalışma yapılmadığı , isimle ilgili önerilere açık olunduğu bildirildi.  Fevzipaşa, Kemalpaşa, Namık Kemal,İsmetpaşa,Cevatpaşa, Esenler ve Barbaros Mahallesi bulunan kent merkezinde yeni mahalleye verilecek isim merak konusu oldu. Mahallede isimle ilgili referandum yapılacağı iddia edildi.
Paylaş