Baraj kenarındaki rezalet!
Atikhisar Barajı kenarının çöplük ve imha alanı olarak kullanılması bölgedeki vatandaşları tedirgin ederek tepki çekiyor. Araba lastiğinden, kullanılmayan elektronik eşyalara ve boya kutularına kadar ne ararsınız var!
Çanakkale, Kazdağları’ndaki altın arama çalışmaları ve termik santraller nedeni ile çevre konusunda daha duyarlı bir hale geldi. En küçük bir çevre hakkı ihlali, ya da çevreye zararlı konu gündeme geliyor, tepki çekiyor. Bunun son örneği ise kentin içme ve kullanma suyunu karşılayan Atikhisar Barajı’nda yaşandı. Baraj kenarının çöplük olarak kullanıldığı iddiaları, yöredeki köylerde yaşayan vatandaşlardan tepki alırken, bu tür duyarsızlıklar nedeni ile oluşabilecek sağlık konusundaki tehlikeler nedeni ile vatandaşlar tedirgin oldu.
Ne ararsızın var!
Baraja yaklaşık 50 metre mesafede ağaçların arasına atılan malzemeler ürkütüyor. Doğada yok olma süresi yüz yılları bulan çok sayıda madde duyarsızca baraj kenarına atılıyor. Araba lastiğinden boya kutularına ve elektronik eşyalara kadar bir çok malzeme var. Özellikle söz konusu yerde yağışların yaşandığı bugünlerde, bu tür malzemelerin gelişigüzel bir şekilde atılması tepki çekiyor. Malzemelerin kentin içme ve kullanma suyunu karşılayan Atikhisar barajı kenarına atılması ise daha tehlikeli bir durum oluşturuyor.
Orası imha alanı mı?
Atılan malzemeler dışında yine aynı bölgede benzer malzemelerin imha edildiği de ortaya çıktı. Ağaçların arasında, Atikhisar Barajı`na 50 metre mesafede kimyasal ve plastik maddelerin imha edilmesi olayı da başka bir tehlikeli durum. Bu malzemeler hem imha edilerek tehlikeli bir iş yapılıyor, hem de imha sırasında ağaçlar da ateşin etkisiyle zarar görüyor hatta bir kısmı yanıyor.
“Burası kimin sorumluluğunda?”
Bir çevre felaketine andıran görüntüleri gören vatandaşlar “Burası kimin sorumluluğunda? Bu bir çevre katliamı. Yetkililer buna ‘dur’ demeli” diyerek tepki gösterdiler. Bu malzemelerden baraja sızacak kirliliklerin kent halkının içme ve kullanma suyuna karışacağı düşünüldüğünde, vatandaşların tedirginliği daha da artıyor.