Balıkçılar kapalı alan istiyor

Cuma Pazarı`ndaki balıkçı esnafı kapalı alan talep etti.

670
Cuma Pazarı`nın girişinde hizmet veren ve şiddetli yağışlardan muzdarip olan balıkçı esnafı peron ve kapalı alan yapılmasını istedi. Olay Gazetesi`ne konuşan balıkçı esnafları: “Her yağmurdan sonra rezillik çekmekten bıktık. Kapalı ve modern peronlarda satış yapmak bizim de hakkımız. Sesimizi duysunlar ve çözüm bulsunlar” diyerek isyan etti.
 
Yazgülü Kartal; “Çanakkale trilyonluk ve Avrupa genelinde en büyük ve kapsamlı pazar yerine sahip. Buna rağmen pazarın girişinde 12 dükkanda hizmet veren biz balıkçı esnafı yağışlı ve soğuk havalarda mağdur oluyoruz. Bizler de Cuma Pazarının içindeki gibi kapalı alan ve peron istiyoruz. Bu durum sadece bizi değil, alışveriş yapan vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Adam balık alacak, sırtına kadar ıslanıyor. Bir an önce sesimizi duysunlar ve çözüm bulsunlar.”
 
Nurettin Ülper; “Cumpa`nın girişinde 12 dükkanda satış yapıyoruz. Üstümüz açık olduğu için yaz, kış eziyet yaşıyoruz. Kendi çapımızda çözümler üretmeye, naylon branda germeye, şemsiye kurmaya çalışıyoruz. Tek istediğimiz modern ve kapalı bir alana kavuşmak.”
 
Orhan Şen; “Üstümüzü kapatsınlar, balıkçı esnafı olarak soğuk havalarda çok zorluk çekiyoruz.”
 
Levent Karayel; “Biz de kapalı bir alan istiyoruz, hem biz hem vatandaş mağdur oluyor. Bu alan zaten çok büyük bir alan değil, bir peron yeter. Bir an önce çözüm bulsunlar.”
Paylaş