havadurum

Ayvalık Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Bulutsuzluk Özlemi’ni ağırladı

Ayvalık, Cumhuriyetin yüzüncü yılını özel etkinliklerle kutladı. 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Ayvalık’a gelen Bulutsuzluk Özlemi grubu, Ayvalık vatandaşlarına keyifli bir konser yaşattı.

1162

Ayvalık, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlama hazırlıklarına ev sahipliği yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, şehrin dört bir yanında gece ve gündüz düzenlenen etkinliklerle Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu kutladıklarını açıkladı. Ayvalık’ta konser etkinliği için gelen Bulutsuzluk Özlemi, kent sakinlerine keyifli anlar yaşattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kutlamaların finalini fener alayı ve ardından amfi tiyatroda gerçekleştirilen Bulutsuzluk Özlemi grubunun konseriyle taçlandırıldığını belirtti.

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmasının sevincini yaşarken daha nice 100 yıllara ulaşması ve temel ilkeleri ışığında ilerlemesi için hepimize önemli görevler düşüyor, bunun bilincindeyiz. Cumhuriyet bir fazilettir, erdemdir. Halk Cumhuriyeti benimsemiştir. Atatürk’ün dediği gibi; Milletsiz, topraksız, devletsiz bir özgür ulus asla olamaz. Bunlardan birini kaybederseniz, ulus olma şansını bir daha ele geçirmeniz çok zor olur, hatta tarihten silinirsiniz. Cumhuriyetin temel ilkelerini korumak ile geliştirmek konusunda halkın iradesi ve gücü belirleyici olacaktır. Bu nedenle de; bize ve hepimize önemli görevler düşüyor. Yaşasın Türkiye Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı!” dedi.

(Erhan Taylan

Paylaş