Aydın; "13 maddelik ekonomik çıkış önerimiz için Çanakkale'deyiz"

775

 Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yereldeki etkilerini incelemek amacıyla CHP Genel Merkezi tarafından ‘Ekonomi Heyeti’ çalışma programı kapsamında görevlendirilen, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın dün, Çanakkale’ye geldi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve CHP’li yöneticilerin katılımıyla CHP İl Örgütünde basın açıklaması yapan Milletvekili Aydın, ardından KESK Çanakkale Şubesi’nde sendika, oda ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Açıklamasında hükümetin yaşanan ekonomik krize karşı önlem alacağına, gündemi saklamakla meşgul olduğunu ifade eden Aydın; “Ekonomik krizden çıkışın reçetesinin CHP`de olduğunu ifade etmek isterim” dedi. Liyakatin ortadan kalkması, tek parti devleti anlayışının hüküm sürmesi… gibi sebeplerle krizin derinleştiğini belirten Aydın, CHP’nin 13 maddelik çözüm önerisini yerellerde incelemek adına Çanakkale’de olduğunu belirtti. Hükümetin tarım politikaları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın; “Geleceğin tarım politikası olarak çiftçiyi, üreticiyi tamamen ortadan kaldıracaksınız, tarımı tamamen dışarıya bağımlı hale getireceksiniz” dedi. Aydın, açıklamanın ardından KESK Çanakkale Şubesini ziyaret ederek burada, sendika, oda ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Aydın, burada, temsilcilerinin talep ve önerilerini dinledi. 

 
“Çanakkale’de bolca kiralık ve satılık dükkan yazılarını gördüm” 
CHP Bursa Milletvekili Aydın; “Şu anda halkın gündemi ekonomi. Ben buraya gelmeden önce bir berbere gittim ardından esnafa uğradım. İl başkanlığının bulunduğu sokakta bile birçok kiralık veya satılık yazan dükkanlara rastladım. Berber arkadaş Aralık ayında sadece 13 tane dükkanın kepenk kapattığını söyledi. Hükümet bunlara çözüm üreteceğine, halkın geleceği ile ilgili ekonomik önlemler alacağına, halkı gündemden koparmaya çalışıyor. Ancak ekonomik krizden çıkışın reçetesinin CHP`de olduğunu ifade etmek isterim” dedi.
  
“Hukukun olmadığı yerde ekonomi büyümez”
Aydın sözlerine; “Anayasa’dan, demokrasiden, hukuktan, Yargının bağımsızlığından uzaklaşıp, her şeyi ‘Tek Adam Parti Devleti`ne teslim ederseniz, hukukun olmadığı yere yatırımda gelmez, ekonomide büyümez, dışarıdan kimse gelip ülkeye yatırım yapmaz. Siz damadı alır maliyeye, hazineye her şeye koyarsanız, sadece bir 6 aylık yoğunlaştırılmış ekonomi eğitimi aldırarak bu işin başına koyarsanız, o para gelmez. Gelen para da sadece inşaata, demire, betona yatırıldığı için üretim olamaz. Üretim olmadığı zamanda iş, aş, ekmek olmuyor. Biz, tüm bunlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi`nin 13 maddelik çıkış önerilerini yerinde incelemek üzere Çanakkale`deyiz” şeklinde devam etti.
  
“Yanlış tarım politikaları ile üretim bitiyor”
Gazetecilerin tarım ürünlerinde gümrük vergisinin kaldırılması ile ilgili sorularını yanıtlayan Aydın; “Üreticilerin bununla ilgili kaygısının olmaması mümkün değil. Bizim Bursa Karacabey, soğan memleketidir. Soğanı çuvalla 15 liraya alırdınız. Soğan bugün tane ile alınamıyor. Fiyatı 6 lira, 7 liraya doğru gidiyor. Siz birkaç tane yandaşın cebini doldurmak için Bosna`dan, Sırbistan`dan gümrük vergisi almadan soğan ithal etmelerini kolaylaştırıyorsunuz. Gündelik bir çözümle güya fiyatı düşüneceksiniz. Ancak ilerleyen süreçte üreticinin ekmemesine, yetiştirmemesine sebep olacaksınız. Bu tür günübirlik ve yanlış politikalarla aslında geleceğin tarım politikası olarak çiftçiyi, üreticiyi tamamen ortadan kaldıracaksınız. Tarımı tamamen dışarıya bağlı hale getireceksiniz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş