havadurum

Ayasofya'nın girişine kepenk takıldı!

Ayasofya, camiye dönüştürülme kararının ardından tartışmalara sahne olmaya devam ediyor. Tarihî caminin girişine takılan endüstriyel kepenk, eleştirilerin hedefi oldu. Bugün başlayan yeni uygulamayla turistlerden 25 euro giriş ücreti alınacak.

962

Ayasofya, camiye dönüştürülme kararının ardından gündemden düşmüyor. Tarihî caminin güney cephesindeki II. Beyazıd minaresi altında yer alan tünel ve giriş rampası ile ibadet ve turistik amaçlı ziyaretleri birbirinden ayırma çalışmaları kapsamında yapılan yeni kapı, eleştirilere neden oldu.

Kepenk, güvenlik tedbiri amacıyla takıldı

Restorasyona alınan ve turistler için ücretli hale getirilen Ayasofya’nın girişine, genellikle garaj ve işyeri kapılarında kullanılan endüstriyel kepenk takıldı. Cumhuriyet’in haberine göre, tur rehberlerine kapıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgi notunda, “Bu geçici bir yapı. Minarenin restorasyonu tamamlanınca kaldırılacak. Galeri katına çıkacak ziyaretçiler minare iskelesi altından geçecekleri için güvenlik tedbiri amacıyla yapıldı” denildi.

Bugün başlayacak yeni uygulama

15 Ocak’ta (bugün) başlayacak yeni uygulamayla camiyi turistik amaçla ziyaret eden yabancılardan alınacak giriş ücretinin 25 euro olacağı belirtilmişti. Turistlerin camideki ibadet ortamını bozmadan ziyaretlerini gerçekleştirebileceği duyurulmuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş