havadurum

Avrupakent GYO Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu?


Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AVPGY), 13-15 Aralık tarihlerinde halka arz edilecek. Şirket, İstanbul’un birçok ilçesinde dev projelere imza atan bir gayrimenkul geliştiricisi. Peki Avrupakent GYO halka arzı katılım endeksine uygun mu? Halka arzda kaç lot verilecek? Hangi bankalardan talep toplanacak? Avrupakent GYO’nun projeleri neler? Bu makalede, bu soruların cevaplarını bulacaksınız.

2582

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AVPGY), 13-15 Aralık tarihlerinde halka arz olacak. Şirket, katılım endeksine uygun, eşit dağıtım yöntemiyle yatırımcılara sunulacak. Avrupakent GYO’nun portföyünde Şişli Residence, Feza Park Villaları, Demir Life gibi dev projeler bulunuyor.

Avrupakent GYO halka arzı, 13-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Şirket, katılım endeksine uygun bir gayrimenkul geliştiricisi olup, İstanbul’un birçok ilçesinde dev projelere imza atmıştır. Halka arzda, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle 9 milyon 750 bin adet lot verilecek. Halka arz fiyatı ise 5,5 TL olarak belirlenmiştir. Avrupakent GYO halka arzı, yatırımcılar için cazip bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Avrupakent GYO Halka Arz Detayları

Avrupakent GYO, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) 7 Aralık 2023 tarihinde halka arz onayı aldı. Şirket, 13-15 Aralık tarihlerinde talep toplamaya başlayacak. Halka arzda, şirketin 100 milyon TL olan mevcut sermayesinin 65 milyon TL artırılması ve ortakların 35 milyon TL tutarında pay satışı yapılması planlanıyor. Böylece, şirketin halka açıklık oranı %25 olacak. Halka arzın büyüklüğü 5,5 milyar TL olarak belirlendi. Halka arz fiyatı ise 5,5 TL olarak açıklandı. Halka arzda, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle 9 milyon 750 bin adet lot verilecek. Halka arzda talep toplama işlemleri, Akbank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, QNB Finansbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla yapılacak.

Avrupakent GYO Katılım Endeksine Uygun Mu?

Avrupakent GYO, katılım endeksine uygun bir halka arzdır. Katılım endeksi, Borsa İstanbul’da işlem gören ve faaliyetleri katılım bankacılığı prensiplerine uygun olan şirketleri kapsayan bir endekstir. Avrupakent GYO, gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) statüsünde olup, faizsiz finansman yöntemleriyle gayrimenkul geliştirme ve kiralaması yapmaktadır. Şirket, katılım bankalarıyla işbirliği içinde olup, katılım bankalarının fonlama desteğiyle projelerini hayata geçirmektedir. Ayrıca, şirketin ortaklarından Süleyman Çetinsay, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin kurucu başkanıdır. Bu nedenle, Avrupakent GYO, katılım endeksine uygun bir şirket olarak değerlendirilebilir.

Avrupakent GYO’nun Projeleri Neler?

Avrupakent GYO, İstanbul’un birçok ilçesinde dev projelere imza atmıştır. Şirketin tamamlanan projeleri arasında, Armoni Park, Arena Park, Çamlıvadi, Forum Trabzon AVM gibi prestijli projeler bulunmaktadır. Şirketin devam eden projeleri ise, Şişli Residence, Feza Park Villaları ve Demir Life’dır. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin %80’ini yatırım finansmanı, %20’sini ise Şişli Projesi’nin finansmanı için kullanmayı hedeflemektedir. Şirket, 2023 yılında toplam hasılatını 1,1 milyar TL, brüt karını ise 800,4 milyon TL olarak açıklamıştır.

Avrupakent GYO Halka Arzı Nasıl Değerlendirilmeli?

Avrupakent GYO halka arzı, katılım endeksine uygun bir halka arz olarak dikkat çekmektedir. Şirket, İstanbul’un birçok ilçesinde dev projelere imza atan bir gayrimenkul geliştiricisi olup, katılım bankalarıyla işbirliği içindedir. Şirketin halka arz fiyatı, piyasa değerinin 0,8 katı olarak belirlenmiştir. Bu da, şirketin iskontolu bir fiyatla halka arz edildiğini göstermektedir. Halka arzda, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle 9 milyon 750 bin adet lot verilecektir. Bu da, yatırımcılara eşit fırsat sunulduğunu göstermektedir. Halka arzda talep toplama işlemleri, 10 farklı banka aracılığıyla yapılacaktır. Bu da, yatırımcıların kolaylıkla talep verebileceğini göstermektedir. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, Avrupakent GYO halka arzı, yatırımcılar için cazip bir fırsat olarak değerlendirilebilir. (Saim Tunçman)

Paylaş