Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Turu ile sonlandı

Çanakkale’deki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Çanakkale Bisiklet Platformu öncülüğünde düzenlenen Bisiklet Turu ile sona erdi.

101

“Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması ile düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası programları hafta sonu gerçekleşen etkinliklerin ardından sona erdi.

Temiz hareketliliği ve sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik etmenin yanı sıra halk sağlığı ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir organizasyon olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine Çanakkale Belediyesi de destek verdi. 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen program kapsamında daha fazla hareket ve spora yönelik teşvik amaçlı pek çok etkinlik gerçekleşti.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü Hektor Etabı Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Çanakkale Bisiklet Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda katılımcı yer aldı. Yaklaşık 10 kilometrelik bir parkurda yürüyüş gerçekleştiren katılımcılar, çevre ve atık duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği de gerçekleştirdi.

Hafta kapsamında 22 Eylül Pazar günü ise Otomobilsiz Kent Günü etkinliği dolayısıyla Kayserili Ahmet Paşa Caddesi 18.00-00.00 saatleri arasında araç trafiğine kapanırken, gün boyu ücretsiz ÇABİS kullanımı etkinliği de gerçekleşti. Pazar günü ayrıca, Çanakkale Bisiklet Platformu öncülüğünde düzenlenen Bisiklet Turu da büyük ilgi gördü. Golf Aile Çay Bahçesi önünden başlayan etkinlik, kent içinde gerçekleşen turun ardından İskele Meydanı'nda sona erdi.

Kaynak: Çanakkale Belediyesi

(BÜLTEN)
Paylaş