havadurum

Avrupa Gazeteciler Derneği’nin Yılın siyasetçisi ödülü Sarıbaş’a

Avrupa Gazeteciler Derneği’nin her yıl düzenlediği , “Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni” bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından Yılın Siyasetçisi Ödülüne layık görüldü.

467
Kıbrıs’ın En büyük ödül tören kabul edilen “Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni” ne Türkiye’den de ödüle layık görülen Parlamenterler davet edilerek, ödülleri törenle verildi. Törende, siyaset ödülleri, medya ödülleri, iş dünyası ödülleri, sanat ödülleri, başarı-kalite ödülleri ve Avrupa Gazeteciler Derneği özel ödülleri dallarında 60 ödülün verildiği geceye, davet edilen Milletvekilleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından Yılın Siyasetçisi Ödülüne layık görülerek, ödülü Kıbrıs Demokrat Partisi Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından verildi.
 
Ali Sarıbaş, Mevlüt Dudu, Erdal Aksünger, Ramazan Kerim Özkan, Ahmet İhsan Kalkavan, Namık Havutça ve Mehmet Hilal Kaplan’dan oluşan CHP heyeti Kıbrıs’ta bir dizi temaslarda da bulunup, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük tarafından makamlarında kabul edildi. Sarıbaş, Kıbrıs halkının haklı mücadelesinde arkasında olduklarını belirtirken, Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, Kıbrıslı Türklerin, BM’yle 50 yıldır temas halinde olduklarını ve BM’nin isteksizliğini gördüklerini söyleyerek, “Filistin’in BM’ye dâhil edilmesine sevindim ancak içimde Kıbrıslı Türkler niye olamadı diye de bir sızı hissettim” dedi.
 
Başbakan İrsen Küçük ise, CHP milletvekillerini KKTC’de görmekten her zaman mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen her türlü desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi. CHP milletvekilleri, Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının sorunlarına yeterince çözüm girişiminde bulunmadığını düşündüklerini belirterek, Kıbrıs’a yeni bir soluk getirmek amacıyla siyasi partilerle görüşmeler yaptıklarını belirttiler.
Paylaş