havadurum

Avkıran'a ikinci sürgün

514
Tarım Orman İş Sendikası, Cumhuriyet Savcılığına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Merkez İşletme Müdürlüğü Saymanı Selim Avkıran`ın isteği dışında 2. Kez tayinin çıkartılması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Avkıran geçtiğimiz dönemlerde Kastamonu Araç ilçesine tayin edilmiş, açtığı davayı kazanarak yeniden Çanakkale`deki görevine iade edilmişti. Şimdi ise yeniden tayini çıkarılan Avkıran, savcılık suç duyurusunun ardından Adliye önünde yaptığı açıklamada, "Kaşesiz imzasız sahta bir dilekçeyle şikayetçi olundu. Kesinlikle içeriden kendilerinin yazdığı bir dilekçe olduğunu düşünüyorum. Tamamen iftira kararın bir an önce düzeltilmesini bekliyorum. Bu kararın yargıdan döneceğine inancımız tam" ifadelerine yer verirken, Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ise "Selim Avkıran`a geçmişte 30 yıllık meslek hizmetinde görevi ile ilgili hiç yargılanmamıştır. Kendisi hakkında sekiz kez dava açılmış, sekizini yargıya taşıyarak beşi yargı tarafından iptal edilmiştir. İki dava devam etmekte bir dava Anayasa Mahkemesindedir. Bu hukuksuzluklar devam ederse biz bundan sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`nü yönetenlere kendi anlayacakları dille davranacağımızı, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı olarak ifade ediyorum. Kendilerini lanetliyorum ısrarla söylüyorum, adalet yerini bulacak. Haksızlık yapanlar Türk adaleti önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı" diye belirtti. Açıklamaya Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, MYK üyeleri Enver Yılmaz, Kamil Aru, Birleşik Kamu İş`e bağlı il temsilcileri ve şube yöneticileri de katılım gösterdi. 
 
"Kararın bir an önce düzeltilmesini bekliyorum"
Avkıran kararın yargıdan döneceğine olan inancının tam olduğuna dikkat çekerek, "Kaşesiz imzasız sahta bir dilekçeyle şikayetçi olundu. Kesinlikle içeriden kendilerinin yazdığı bir dilekçe olduğunu düşünüyorum. Tamamen iftira kararın bir an önce düzeltilmesini bekliyorum. Bu kararın yargıdan döneceğine inancımız tam. Bakanımıza sesleniyorum. Bu hukuksuzluğa bir an önce dur denmesini istiyorum" diye belirtti.
 
"Umuyoruz ki yargı yerini bulur ve suçlular gereken cezayı görür"
Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ise sürecin hukuksuz olduğunu belirterek, "Her geçen gün kamuda hukuksuzluklar giderek artmaktadır. Özellikle kamu emekçilerinin sendikal mücadelesi ve yürüttükleri kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi konusunda, arkadaşlarımızın yürüttüğü çabalar birileri tarafından engelleniyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünde, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürünün hukuksuzluğuna karşı bir suç duyurusunda bulunduk. Bugün itibariyle umuyoruz ki yargı yerini bulur ve suçlular gereken cezayı görür. Bugün burada Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı, Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü saymanlık görevini yürüten sendikamızın işyeri temsilcisi, Selim Avkıran hakkında yapılan hukuksuz sürgüne karşı bir yargı süreci ve suç duyurusunu başlatmış bulunmaktayız" dedi.
 
"Yetkililer kötüye kullanmışlardır"
Durmuş, Selim Avkıran`ın 30 yılı aşkın süredir görevini kusursuz yürüten kamu emekçisi olduğunu belirterek, "Rotasyon sonucu görev yapmakta olduğu Keşan Orman İşletme Müdürlüğü`nden Kastamonu`ya sürgün edilmiştir. Selim Avkıran`ın tercihleri ve puan sistemine göre merkezde veya Eceabat`ta olması gerekirken, Kastamonu`ya sürgün edilmesi hukuksuzluktur. Bizler hukuksuzluk olduğunda yargıya başvururuz. Bunun için bugün itibariyle yargıya başvurduk. Başta bölge müdürü ve bölge müdür yardımcısı görevlerini kötüye kullanmışlardır. Gereken cezayı almalarını ayrıca bu hukuksuzluğun bir an önce düzeltilmesini talep etmekteyiz" sözlerine yer verdi.
 
"Adalet yerini bulacak"
Başkan Durmuş, Avkıran`ın şimdiye kadar hiç yargılanmadığını belirterek, "Kendisi hakkında sekiz kez dava açılmış, sekizini yargıya taşıyarak beşi yargı tarafından iptal edilmiştir. İki dava devam etmekte bir dava Anayasa Mahkemesindedir. Bu hukuksuzluklar devam ederse biz bundan sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`nü yönetenlere kendi anlayacakları dille davranacağımızı, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı olarak ifade ediyorum. Kendilerini lanetliyorum ısrarla söylüyorum, adalet yerini bulacak. Haksızlık yapanlar Türk adaleti önünde hesap verecektir" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın) 
Paylaş