Atatürksüz 84'üncü yıl

449
Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938`de Dolmabahçe Sarayı`nda saat 09.05`te hayata gözlerini yumdu. Her sene olduğu gibi bu sene de Atatürk`ün anısına törenler düzenleniyor. Türkiye genelinde Atatürk ilke ve devrimlerinin bir kez daha anlatıldığı; radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı bugün de Türkiye`deki tüm resmi binalarda ve dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilecek. 
 
Siyasilerden iş insanlarına birçok isim ise, Mustafa Kemal Atatürk`ü ölümünün 84`üncü yıl dönümünde mesaj yayınlayarak andı... 
 
Ak Partili Turan ve İskenderoğlu, "Cumhuriyetimizi her alanda üst liglere taşımakta kararlıyız"
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 84. yıl dönümüne ilişkin ortak bir mesaj yayınladı. Ortak mesajda, "Milletimizin yeni bir tarih yazmasına öncülük eden, Anafartalar Kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü vefatının seneidevriyesinde anarken, bu aziz vatanı, daha güçlü yarınlara taşımak, tarihi hedefleriyle buluşturmak boynumuzun borcudur. O`nun liderliğinde aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmakta, bu ülkeyi eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya ve sanayiye her alanda üst liglere taşımakta kararlıyız. Aziz milletimizin birliği ve beraberliği, bu yolda en büyük gücümüz, şanlı tarihimiz en büyük motivasyonumuzdur. Ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, bizlere bu toprakları vatan kılan İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz" sözlerine yer verildi.
 
CHP`li Erkek, "Değişmez önderimiz Atatürk`ü anıyoruz"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Mustafa Kemal Atatürk`ün ölüm yıldönümünde, "84 yıl önce bugün, 10 Kasım 1938`de değişmez Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ü sonsuzluğa uğurladık. Saat 9`u 5 geçe yaşanan acı ilk günkü gibi taze. O günden bugüne tam 84 yıl geçse de, büyük bir deha, devlet ve siyaset adamı, kahraman bir komutan ve Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk`ün fikirlerini ilelebet yaşatacağız. Bizler Atatürk`ü anmakla birlikte, anlamak gerektiğine de yürekten inanıyoruz. Bu yüzden de çağını aşan, mazlum milletlerin bağımsızlığının önünü açan, büyük bir devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak `birinci vazifemizdir.` Atamızın dediği gibi, `Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır` şiarı ile milletimiz için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bilinç ile kurtuluşun ve kuruluşun önderi Mustafa Kemal Atatürk`ü 84 yıldır olduğu gibi her zaman saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun" ifadelerine yer verdi.
 
Gökhan, "Bir millete adanan ömür demek; Atatürk demek"
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Mustafa Kemal Atatürk`ün ölüm yıl dönümünde, "Onlarca devrim, yoktan var edilen bir ülke, bir millet ve bir millete adanan ömür demek; Mustafa Kemal Atatürk. 84 yıldır bitmek tükenmek bilmeyen özlemimizle, teşekkürümüzle anıyoruz Atamızı. Onun miraslarını yaşatmanın gururunu, yaktığı meşaleyi taşımanın onurunu yaşıyoruz. Bugün üretmek, çalışmak, tüm değerleriyle en büyük eseri Cumhuriyete ve ilkelerine sahip çıkmak, onu yaşatmaktır, biliyoruz. İşte bu nedenle bize emanet ettiği değerlere gözümüz gibi bakıyor, geleceğe doğru emin adımlar atıyoruz. Mücadelemize var gücümüzle devam ediyor, Mustafa Kemal Atatürk`ün ışığında aydınlanıyor, aydınlatıyoruz" dedi.
 
Makas, "Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmaya devam edeceğiz"
Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Mustafa Kemal Atatürk`ün ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Mücadelemizin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. `Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır` diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün aziz hatırasına, `en büyük eserim` dediği Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dehası, liderliği, fikirleri, devlet adamlığı özellikleri ile tüm dünyanın hayranlığını kazanan Atatürk`ü anlayarak, bu üstün vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza anlatarak, emanetini 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırmak için hiç yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde mümtaz şahsiyetini, silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna canını feda etmiş tüm Aziz Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" sözlerine yer verdi.
 
CHP`li Ural, "Özgürlük meşalesi, Atatürk sayesinde yanmıştır"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Atatürk`ün vefatının 84.üncü yıl dönümünde, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 84. yıldönümünde bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde yanmıştır. Atatürk, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmuş, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Bütün hayatını yurdumuzun bağımsızlığına adayan Atatürk`ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı Atatürk`ü, aramızdan ayrılışının 84. yılında, bizlere en büyük emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" diye belirtti.
 
İYİ Partili Yıldızlar, "Atatürk yol gösterici liderliğin adı olmuştur"
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 84.`üncü yıl dönümünde, "TBMM`nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı`mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, aramızdan ayrılışının 84. yılında Türk Milleti olarak saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. yüzyılın başında gerçekleşen I. Dünya Savaşı`nın sonunda devletini ve topraklarını kaybetmiş Türk milleti için toparlayıcı ve yol gösterici liderliğin adı olmuştur. Önce askerî kabiliyetiyle vatanın bağımsızlığını, ardından "muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak" hedefi doğrultusunda kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile ülkenin istikbalini kurtarmıştır. Dahi bir asker ve komutan, takdire şayan liderlik vasıflarıyla büyük bir devlet adamı olan Mustafa Kemal Atatürk yalnızca Türk milletinin ebediyen unutmayacağı bir lider değil, aynı zamanda emperyalist güçlerin saldırısı altında bulunan bütün mazlum milletler için de bir esin kaynağı olmayı başarmıştır. Kolay kazanılmadığını bildiğimiz bağımsızlığımızın ve birliğimizin korunmasında Gazi Mustafa Kemal ve O`nun yanında ülkemiz, milletimiz için fedakârca mücadeleye koşan silah arkadaşlarının çabası gençliğimizin ilham kaynağı ve bizlerin rehberi olmaya devam edecektir. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü her zaman minnetle, rahmetle ve saygıyla anacağız" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın-Nevin Yüksel)
Paylaş