havadurum

Ataol Behramoğlu, Cumhuriyetin Aydınlığını Anlattı

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde ünlü Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu'nu ağırlayarak "Cumhuriyetin Aydınlığı" başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

1025

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusunu kutlamak ve anlamını vurgulamak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında, önemli bir edebiyat figürü olan Ataol Behramoğlu'nu ağırladı. Yeşil Yerel Yönetim Binası Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Behramoğlu, Cumhuriyetin getirdiği kazanımların ve aydınlık geleceğin önemini vurgulayan bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılardan büyük ilgi gören etkinlik, Behramoğlu'nun eserlerinden seçtiği şiirlerini kentlilerle paylaşmasına da ev sahipliği yaptı.

Ünlü şair ve yazar, söyleşiye katılanların sorularını cevaplandırarak etkileşimi artırdı. Söyleşi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde aydınlatıcı bir deneyim sunarken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ataol Behramoğlu'na bu anlamlı günü hatırlatacak Çanakkale Seramiği hediye etti. Behramoğlu, bu özel hediye ile etkinliği taçlandırdı.

(Saim Tunçman)

Paylaş