havadurum

Askerlerle birlikte yemin etti

116. Jandarma Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan erler yemin ederek usta asker olurken, törende yaşanan ilginç bir manzara ise herkesi şaşkına çevirdi.

598
 
Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törende acemi askerler yemin etti. Yemin törenine Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkan Vekili Cemal Karakaş, protokol üyeleri ile askeri, mülki erkan ve askerlerin aileleri katıldı. Sancağın yerini almasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Duygusal anların yaşandığı törende Mehmetçikler yemin ederek usta asker olurken, tören sırasında stadyumu dolduran asker yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı. Çanakkale Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel tarafından bir gazinin de madalya ile ödüllendirildiği tören resmi geçitin ardından sona erdi.
 
 
Baba ve oğluna hizmet anısı
Çanakkale’de vatani görevini yapan bazı acemi erlerin, değişik zamanlarda Çanakkale’de askerlik yapan aile fertlerine de hizmet anısı plaketi verildi. Düzenlenen törende aile fertlerine layık görülen plaketler ise şu an vatani görevini yapan acemi erler tarafından takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı törende katılımcılar, Çanakkale’de görevini tamamlayan aile fertlerini alkış yağmuruna tuttu.
 
 
Lessi de asker oldu
Yemin töreni sırasında ortaya çıkan Lessi isimli köpeğin, törende 4 grup halinde yemin eden acemi askerlerle birlikte hareket etmesi ise törene katılanları hayrete düşürdü. Marşların çalınmasıyla askerlerle birlikte yemin edilen alana gelen Lessi, askerlerin yemin etmesiyle tekrar onlarla birlikte yerine döndü. Gerçekleşen yemin töreninde adeta askerlerle birlikte yemin eden Lessi, yaptıklarıyla törene damgasını vurdu. Törende yer alan katılımcılarında dikkatini çeken Lessi, yemin ettiği askerlerle birlikte resmi tören geçişine de katıldı. Askerlerin bir an olsun yanından ayrılmayan Lessi törende ilginç görüntülere imza atarken, asker aileleri de yaşanan bu anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.
 
Paylaş