havadurum

Aşı da 6'ncı, vaka sayısında 5'inci

447
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 173 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 61 bin 727 yeni vaka olduğunu açıkladı. Çanakkale ise, en çok aşılamanın yapıldığı iller sıralamasında 6`ncı basamakta bulunurken, 25-31 Aralık tarihleri arasındaki vaka sayısında ise 5`inci sırada bulunuyor... 
 
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye`nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. Açıklanan son 24 saatlik verilere göre 61 bin 727 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 173 oldu. Bir günde toplam 384 bin 49 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 35 bin 163 olarak kaydedildi.
Çanakkale`de, aşılamada 6`ıncı sırada 
Sağlık Bakanlığı tablosuna göre yüzde 88,1 ile Türkiye`de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il Osmaniye oldu. Osmaniye`yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
 
Bakan açıkladı; Çanakkale vaka sayısında da üst sıralarda...
25-31 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Eskişehir vaka sayısındaki artışın en çok görüldüğü il oldu. Eskişehir`i İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne ve Kocaeli takip ediyor.
(Nevin Yüksel) 
Paylaş