havadurum

Asgari ücrete tek zam geliyor mu? Erdoğan açıkladı

Asgari ücret zammı ile ilgili ilk toplantı tarihi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık’ta toplanacak. Komisyon, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına karar verecek.

2603

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili ilk adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 11 Aralık’ta yapılacağını duyurdu. Komisyonda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri yer alacak. Komisyon, asgari ücretin 2024 yılında ne kadar olacağına karar verecek.

Erdoğan’dan Son Dakika Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, asgari ücrete yüzde 35 zam yapılacağı iddialarına cevap verdi. Erdoğan, asgari ücretin ne kadar olacağına komisyonun karar vereceğini söyledi. Erdoğan, “Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan çalışmalarını yapıyor. Görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de en uygun asgari ücreti belirleyeceğiz” dedi.

Asgari Ücrete Tek Zam

Erdoğan, asgari ücrete tek zam yapılacağını da açıkladı. Erdoğan, “Asgari ücret artışı yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun sorumlusu da Çalışma Bakanımızdır” diye konuştu.

Enflasyonla Mücadele Sürüyor

Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda da mesajlar verdi. Erdoğan, “Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. Ekonomi yönetimimiz enflasyonu dizginleyici adımlar attı. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde düşeceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Paylaş