Arslan "Halkın belediyesini birlikte inşa edeceğiz"

849

 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir zaman kala, adaylar tüm eforlarını halkla birlikte, sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantılara ayırdılar. Kepez’de de seçim büyük bir heyecan ile sürüyor. Kepez’de ‘iktidar’ olan CHP, yıllardır Belde Başkanlığı görevini yürüten Birol Arslan’ı, örgüt içinde yapılan ön seçimin ardından aday gösterdi. Millet İttifakı aday görüşmelerinde İyi Parti’nin de Kepez’de destekleme kararı aldığı Birol Arslan, kalabalık bir kitlenin katıldığı etkinlikte meclis üyesi adaylarını ve projelerini tanıttı. Arslan, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret ederek hem güncel gelişmeleri hem de Kepez’de yürüttüğü seçim sürecini değerlendirdi. Projelerinden de bahseden Arslan, sosyal belediyeciliğe vurgu yaptı. 

 
“Kepez’in sorunlarını biliyorum”
CHP’nin Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, Kepez’in alt ve üst yapısına dair sorunlarını, sosyal belediyeciliğin gerektirdiği eksiklikleri bildiğini, bunları da yine halkın talepleri doğrultusunda belirlendiğini ifade etti. Arslan, “Sanayi esnafını ziyaret ettik, halk pazarını gezdik. Pazar esnafı ile halkla görüştük. Tek tek iş yerlerini ziyaret ettik. Sokakta, kahvehanelerde her yerde herkese ‘Kepez’in sorunları nelerdir?’ diye sorduk. Yetmedi 400 haneye anket yaptırdık. Anketten çıkan sonuçları değerlendirdik, sorunlarımızı tespit ettik ve o sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık” dedi. 
 
İşte CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan’ın gazetemiz Çanakkale OLAY’a özel açıklamaları;
OLAY: Kepez Belediye Başkanlığına adaylığınız sürecinde oluşturduğunuz projeleri, Kepez’de tespit ettiğiniz talepleri nasıl belirlediniz? 
Birol Arslan: Ön seçiminin hemen ardından belde yönetimi, belediye meclis üyesi adayı arkadaşlar ile birlikte sahaya indik. Sanayi esnafını ziyaret ettik, halk pazarını gezdik. Pazar esnafı ile halkla görüştük. Tek tek iş yerlerini ziyaret ettik. Sokakta, kahvehanelerde her yerde herkese ‘Kepez’in sorunları nelerdir?’ diye sorduk. Yetmedi 400 haneye anket yaptırdık. Anketten çıkan sonuçları değerlendirdik, sorunlarımızı tespit ettik ve o sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık. Bunun için bir danışma kurulu oluşturduk. Kepez sevdalıları olarak bir grup oluşturduk. Bu grup, Kepez’deki parti büyüklerinden, ülkenin değişik üniversitelerinde görev yapmış ve Kepez’de yaşayan bilim insanlarından, profesörlerinden, Çanakkale’de üniversitemizde görev yapan akademisyenlerden, mimar ve mühendislerden oluşan bir topluluktur. Bu topluluğun önüne geldik, biz yapmak istediklerimizi paylaştık. Onlarda kitapçığımızdaki projelerimizi ortaya çıkarttılar. 
 
OLAY: Halkla birlikte tespit ettiğiniz konularda, en belirgin, istek, talep veya şikayet neydi, belli başlı projeleriniz nelerdir? 
Birol Arslan: Halktan aldığımız cevaplardan ve anketten çıkan en büyük sorun ‘su’ idi. Halkımız su konusunda büyük bir şikayette bulundu. Bununla ilgili araştırmalar yaptık. Bunun çözümünü de kitapçığımızda ifade ettik. Ulaşımla ilgili sorunlar var. Bunlarla ilgili ulaşım kooperatifinin yetkilileri ile toplantılar yaptık ve bunun çözümü ile ilgili onlardan destekler aldık. Yollarla ilgi sorunlar vardı. Bunların hepsinin çözümlerini bulduk. Bunun yanında daha çok yeşile sahip çıkabilmek için birçok noktada park projelerini ortaya koyduk. Üç katlı bir pazar yeri ile ilgili halkımızdan gelen şikayetler vardı. Halkımız düzayak bir pazar yeri istiyor, yani insanlar, fileleri ya da çantaları ile alt ya da üst katlardaki pazar yerine çıkamıyor. O koca binanın haftanın bir günü işlev görmesi çok verimli değildi. Pazar esnafımızda bu konuda, bizimle birçok kez gelip görüşmüş ancak maalesef ulaşılamadı. Rakiplerle de yaptıkları görüşmelerde, onlar da esnafa düzayak bir pazar yeri vaat ediyorlar. Mevcut alanın otopark alanı olarak değiştirileceği taahhüdünde bulunuyorlar. Biz de hemen, düz ayak bir pazar yerine geçmeyi planladık. Ancak rakiplerin otopark olarak düşündükleri noktada biz, Bilim ve Kültür Merkezine çevirmeyi planlıyoruz. Bu da proje içerisinde var zaten. İlk ve ortaöğretimler için etüt merkezi, okuma yazma, yabancı dil kursları, en alt katında bağlama, gitar gibi müzik kursları, halk eğimimin halk oyunları kursları, diğer üst katlarda da çocuk bilim merkezi yapmayı planladık. Bunları da zaten kitapçığımızın içerisine aldık. Bunun yanında Kepez Meydanı ile ilgili çok güzel bir meydan çalışmamız var. Her mahallede bir mega proje planlıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda bir meydan çalışması, Hamidiye Mahallesine büyük bir park ve Boğaz Kent Mahallesi’nde de yaklaşık 4 km uzunluğunda bir kordon projemiz var. Kolin Otel’in arkasından başlayıp, Aquahall’in arkasına kadar olan 5 etaptan oluşan bir kordon projesi düzenledik. Bunun yanında yeşil belediyecilikle ilgili mevcut atık arıtma tesisimizin üzerine güneş panelleri koyarak, tesisin elektriğini güneş enerjisi ile kullanma projemiz var. Bu uygulamayı da aynı şekilde, planlamamızın içerisinde var olan su arıtma tesisimizin orada da uygulayacağız.
 
OLAY: En önemli sorunu ‘su’ olarak ifade ettiniz. Halkın su ihtiyacına ulaşma noktasında nasıl bir çalışma yapacaksınız?
Birol Arslan: Şu anda Kepez’de günlük su ihtiyacı 7 bin ton. Bunu da geldiğimiz gibi planlamamız içerisine alıyoruz ve 5 bin tonluk bir arıtma tesisi yapacağız. İlerleyen dönemde nüfus artışını da göz önünde bulundurarak ikinci bir arıtma tesisi ile toplam 10 bin tonluk bir arıtma tesisi yapacağız. Burada da güneş panelleri ile güneş enerjisini elektrik enerjisine sıfır maliyetle çevireceğiz. Bunların yanında aynı zamanda su şebekelerimizi değiştireceğiz. Su şebekesinde eskiyen ve kaçak olan hatlar var. Bunları etap etap değiştirerek evlere daha sağlıklı su taşıyacağız. Yağmur suyu hatlarımızı değiştireceğiz. Tanklarda yağmur sularını biriktirip, onları belediyenin çevre düzenlemesinde kullanacağız. Projeler içerisinde yine akıllı duraklarımız var. 
 
OLAY: Bildiğiniz gibi kentin en önemli sorunlarından biri çevre sorunu. Hem Kazdağları hem de kentin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’ndaki altın madeni çalışmaları var. Bu noktada seçildiğinizde sizin tavrınız ne olacak? 
Birol Arslan: Tabii ki çevre örgütlerine yapacağımız destekler ile gerek Kazdağları’nda, gerek Atikhisar’daki çevre sorununda belediye olarak her zaman yanlarında olacağız. Çevre temizlik günleri yapacağız. Halkımız, belediye personeli ve öğrenciler ile temizleyerek uygulamalı eğitim vermiş olacağız ve minik öğrencilerimize de çevre bilinci kazandıracağız.  
 
OLAY: Sosyal belediyeciliğe büyük önem veriyor, bunu hem konuşmalarınızda hem de afişlerinizde görüyoruz. Bu konuda bilgi verir misiniz? 
Birol Arslan: Aralık ayı başından itibaren Kepez’in belirli noktalarında afişlerim var. Bunlar da ‘halkın belediyesini birlikte inşa edelim’ sloganları var. Buradaki söylem sadece siyaseten söylenmiş bir cümle değil. Gerçekten tüm bunları halkla birlikte inşa edeceğiz. Bunun da örneklerini daha önce ifade ettim. Halkla daima görüşerek sorunları belirliyoruz ve ondan sonra da  onlarla birlikte çözüme gidiyoruz. Yarında aynı şey devam edecek. Ciddi bir Kent Konseyi gelecek, Mahalle Temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri ile yani halkımızla birlikte hep beraber yöneteceğiz. Bir kere kesinlikle harcamalarımızı her kuruşuna kadar hesap verilebilir ve şeffaf yapacağız. 25 yıl boyunca Ülgür beyin yanında çalıştım. Bir kere bile bir müşterimin yemeğini yemedim. Yarın da aynı ilkeli ve omurgalı tavrımızı sürdüreceğiz. En doğru şekilde bütçemizi yöneteceğiz. Halkın parasını halk için kullanacağız. En büyük gelirimiz tasarruf olacak. Şu anda personellere, ‘Birol Arslan gelecek sizleri işten çıkartacak’ diye korku veriyorlar. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Terzi Fikri modelini ilk günden bu yana söyledik. Sosyal belediyeciliğin içerisinde bu anlayışı ciddi anlamda destekleye-ceğiz. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş