havadurum

Armatör Aksoy mezarı başında anıldı

Armatör Yakup Aksoy, ölümünün 15. yıl dönümünde ilçe mezarlığındaki kabri başında dualarla anıldı.

306
Merhum işadamı Armatör Yakup Aksoy`un yaptırdığı okul olan armatör Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleşen anma törenine Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Tersanesi Müdürü Hüseyin Akalın, Okul Müdürü Latif Gümüş ve öğrenciler katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Başkan Özacar; “Merhum Yakup Aksoy Gelibolu ve çevresine iz bırakanlardan mümtaz kişilerden biridir. Ailesi de, kendisi için bir iz bırakarak adına okul yaptırmıştır. Siz gençlerde bu esere sahip çıkacaksınız. Yakup Aksoy Çanakkale`de Türk denizciliğine öncü olmuştur” dedi.
 
Yakup Aksoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Güverte bölümü 11/A sınıf öğrencilerinden Damra Enes Düzdağ tarafından bir konuşma yapıldı. Düzdağ; “Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki, yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle ölümlerinden sonra da yaşamlarını sürdürürler. Yaşamını denizciliğe adayan, iş adamı Yakup Aksoy `da bu ender insanlardan biridir. Bizde bugün burada içinde eğitim yaptığımız okulu yaptıran merhum Armatör Yakup Aksoy`un ölüm yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için kabri başındayız ve kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.
Paylaş