havadurum

Arkeologlar Derneği'nden sözleşmeli personel alımı maddelerine tepki

Arkeologlar Derneği Çanakkale Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı duyurusunda yer alan maddelere tepki gösterdi.

1354

Arkeologlar Derneği Çanakkale Şubesi, bakanlığın işe alacağı bin 629 sözleşmeli personel şartlarında yer alan 35 yaş sınırı, bir il, bir kadro ve mülakat koşullarına tepki gösterdiği bir açıklama yayımladı.

Derneğin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 13.01.2024 tarihinde 1629 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda büro personeli, şoför, aşçı, bahçıvan, koruma güvenlik gibi alımların yanı sıra mimar, mühendis, şehir plancısı, tekniker, teknisyen, kütüphaneci, müze araştırmacısı ve arkeolog alımı da yapılacağı yer almaktadır.

54 arkeolog 19 müze araştırmacısının da yer aldığı duyuruda, başvuru şartları içinde ise 35 yaş sınırı, sadece bir il ve bir kadro için başvuru yapılması ve en önemlisi de yine mülakatla alınımların yapılacağı gibi şartlarla liyakat hiçe sayılmıştır. Seçimler öncesinde mülakatın kaldırılacağı üzerinden bir propaganda yapılırken, seçimler sonrası verilen vaat ve sözler hiç söylenmemiş gibi bir davranış sergilenmektedir.

Arkeologlar Derneği olarak her şeyden önce kamuya alımlarda vaat edildiği gibi mülakatın kaldırılmasını ve alımların liyakatle yapılması talebimizi dile getiriyoruz. Ayrıca yine mağduriyet yaratacak olan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, kamuya alımlarda yaş sınırı yer almazken, başvuruya 35 yaş şartının konması kabul edilemez. Bu maddesinin ve bir il tercihi kısıtlamasının da kaldırılarak yaşanacak mağduriyetin önüne geçilmelidir.”

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş