Arda Kardeşler

550

 3 Ocak 1988 Bursa doğumlusunuz. Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Bursa`da doğdum ama Bursa`da büyümedim; çok fazla şehirde büyüdüm.
 
Neden?
Çünkü babam profesyonel kaleciydi. Bursasporlu Eser Kardeşler… Eski millî kaleci... O transfer yaptıkça biz de mecburen peşinden gittik. Annem İstanbullu, babam Bursalı. Tatilde tanışıp evlenmişler. Kardeşim Erce Çanakkale doğumlu. Babam Çanakkale Dardanel`de oynarken kardeşim orada dünyaya geldi. Kozmopolit bir aile olduk.
 
Okul serüveninizi anlatır mısınız peki?
İlkokula Çanakkale`de başladım. İkinci dönemi Karabük`te okudum. İkinci sınıfı Manisa`da bitirdim. Üçüncü sınıfı İzmir`de başlayıp Bursa`da tamamladım. Dördüncü sınıfı Tekirdağ`da okudum. Beşinci sınıftan sonrasına ise tamamen Bursa`da devam ettim.
 
Bu zor bir durum değil mi?
Ben kendimi bildim bileli bunu yaptığım için zor gelmedi. Çünkü 2 yaşında Bursa`dan çıktık; Aydın`a yerleştik. Orada birkaç sene kaldık. Sonra Mersin`e yerleştik. Yani çocukluğum da böyle geçtiği için ben böyle öğrendim. Aslında böyle doğmuş oldum. Bu yüzden de zorlanmadım açıkçası.
 
Kardeşiniz kaç doğumlu?
1994 doğumlu. O da kaleci. Altınordu`da oynuyor.
 
Babanız Eser Kardeşler`den bahsedelim. Babanızı biraz anlatır mısınız?
Ben doğduğum zaman Bursaspor`da kaleciydi. Sonra Aydınspor`da oynadı. Sonra da Mersin`e gitti. Oradan Çanakkale`ye transfer oldu. Çok takım değiştirdi. 1 seneden fazla oynadığı takım da pek yok. En çok Bursaspor`da oynadı. Tam 8 yıl.
 
Dolayısıyla kardeşiniz de siz de sporla iç içe büyüdünüz.
Sporla demeyelim de futbolla büyüdük. Doğuştan beri bizim evde futbol konuşulur; başka şey konuşulmaz. Maç olsun olmasın, sezon içi olsun olmasın, sadece futbol konuşulur.
 
Annenizin sporla bir alakası var mı?
Yok. Kendisi ev hanımı. Başarılı olmamızdaki büyük katkısı da yadsınamaz. Bizden duya duya annem de futboldan anlıyor tabiî. Evde iki kaleci vardı. İkisi de çamurlu! En büyük şikâyeti buydu. Babam da futbolcu olmak için başlamış ama kaleci olmuş. Kardeşim direkt kaleci olmak istedi ve oldu. Ben de kaleci olmak için başladım, hiçbir şey olamadım.
 
Orta öğrenimi nerede bitirdiniz?
Ortaokulu ve liseyi Bursa`da okudum. Çünkü kardeşim ilkokula başladıktan sonra annem onun, benim gibi çok gezmesini istemedi. Babam o zamanlar Erzincanspor`a filan gitti. İklim olarak çok başka yerlere gitti. Annem de "Arda zaten çok gezdi. Kardeşi gezmesin" dedi. O yüzden biz Bursa`ya döndük ama babam gezmeye devam etti.
Kaynak. 
TFF Tam Saha 
Paylaş