Amsterdam’da Truva sergisi

Amsterdam Üniversitesi’ne bağlı
Arkeoloji Müzesi’nde açılacak olan sergide Truva’da bulunan 150’nin üzerinde arkeolojik obje sergilenecek. 6 Aralık tarihinde açılması planlanan sergide ayrıca İstanbul ve Çanakkale Arkeoloji Müzeleri’nden arkeolojik objeler yer alacak. Önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Amsterdam’daki sergide vatandaşlara ve öğrencilere Truva’nın Türk kültüründeki yeri de anlatılacak....

231
 
Amsterdam Üniversitesi’ne bağlı Arkeoloji Müzesi’nde açılacak olan sergide Truva’da bulunan 150’nin üzerinde arkeolojik obje sergilenecek. 6 Aralık tarihinde açılması planlanan sergide ayrıca İstanbul ve Çanakkale Arkeoloji Müzeleri’nden arkeolojik objeler yer alacak. Önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Amsterdam’daki sergide vatandaşlara ve öğrencilere Truva’nın Türk kültüründeki yeri de anlatılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen sergi açılışı öncesi Amsterdam Üniversitesi’nden gelen heyet, Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Ziyarette Amsterdam Üniversitesi heyeti, Vali Tuna’ya hem arkeolojik hem de Türk kültür tarihinin işleneceği sergi ile ilgili bilgiler verdi.
 
“Troia Anadolu’ya ait bir uygarlık”
Amsterdam’da yapılacak olan serginin, hem Troia hem de Çanakkale’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Güngör Azim Tuna; “Troia Müzesi şu anda yapım aşamasında. Aralık veya Ocak ayı gibi ihalesi yapılmış olup temel atılmış olacak. Bu önemli bir iş olacak. Çünkü, dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Troia hazinelerinin geri getirilmesi süreci belki de hızlanacak. Çanakkale olarak sloganımız ‘Troia hazinelerini geri istiyor’. Bu konuda bakanlığımız büyük bir uğraş veriyor. Kısmen mesafede alınmış durumda. Bu sergi vesilesiyle de bu konuda çok daha fazla farkındalık oluşturularak Troia hazinelerinin ait olduğu yere kazandırılması noktasında mesafe alabileceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu. Ziyaretin ardından Vali Tuna, konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.
Paylaş