Altınoluk; “Tam anlamıyla beceriksizlik”

Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, kentin tüm bileşenlerinin ortak verdiği kararın kurul’un gündeme alınmamasını beceriksizlik olarak yorumladı. Prof. Dr. Altınoluk, “Kurul hemen toplanıp karar almalı, kentin önünü açmalıdır” dedi.

605
Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Çanakkaleevi Projesi’ndeki gelişmeleri değerlendiren Altınoluk; “Yapılanın tamamen beceriksizlik olduğunu düşünüyorum. Kentte ortak mutabakat var. Kentin en büyük mülki amiri dinlemeyen kurul müdürü diye bir şey söz konusu olamaz. Konuyu sürüncemede bırakmak kente kötülük yapma anlamına gelmektedir” dedi.
 
“Tam anlamı ile beceriksizlik”
Gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ülkü Altınoluk; “Vali’yi bile dinlemeyen kurul müdürü şeklinde geçiyor. Bu hoş bir şey değil. Kentin en büyük mülki amiri dinlemeyen kurul müdürü diye bir şey söz konusu olamaz” dedi. Kurulun konuyu gündeme almamasını ve görüşmemesini de eleştiren Altınoluk; “Ben bunun tamamen beceriksizlik olduğunu düşünüyorum. Başka türlü olamaz” dedi.
 
İskele`de Anafartalar Oteli’nin yıkılması Çanakkale Evi projesinin de iptal edilerek ortaya çıkacak  alanın kent meydanı olarak düzenlenmesi konusunda Çanakkale Belediyesi, İl Genel Meclisinin ortak fikir ve karar birliğine sahip olmasına rağmen Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun gündeme almayarak görüşmemesi ve konuyu sürüncemede bırakması tepkilere neden olmuştu. Gelişmeleri değerlendiren Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk; “Yapılanın tamamen beceriksizlik olduğunu düşünüyorum. Kentte ortak mutabakat var. Kentin en büyük mülki amiri dinlemeyen kurul müdürü diye bir şey söz konusu olamaz. Konuyu sürüncemede bırakmak kente kötülük yapma anlamına gelmektedir” dedi.
 
“Gündemi Müdür Belirler”
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun çalışma sistem ile ilgili bilgiler veren Kurul Eski Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk; “Kurulun kendi içerisinde başkanı var. Bir de bürokrasiyi yöneten müdürlük ve personeli var. Bu makamlar birbirinden bağımsızdır. Gündeme müdür alır bağımsız kurul görüşür. Gündeme alma yetkisi kurul müdürünün elindedir. Gündeme müdür alır kurulda gündeme alınan konuları görüşür. Kurul ayda bir toplanır ama acil konularda acil kenti ilgilendiren konu varsa. Çözülmesi gereken konuysa kurul müdürü kurul üyelerini toplantıya çağırır” dedi.
 
“Tam anlamı ile beceriksizlik”
Gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ülkü Altınoluk; Vali’yi bile dinlemeyen kurul müdürü şeklinde geçiyor. Bu hoş bir şey değil. Kentin en büyük mülki amiri dinlemeyen kurul müdürü diye bir şey söz konusu olamaz” dedi. Kurulun konuyu gündeme almamasını ve görüşmemesini de eleştiren Altınoluk; “Ben bunun tamamen beceriksizlik olduğunu düşünüyorum. Başka türlü olamaz” şeklinde konuştu.
 
Prof. Dr. Altınoluk şunları söyledi; “Kentin geleceği için kentin her iki mecliste gurubu bulunan bütün partiler bu konuda anlaşmışlar, kent anlaşmış dolayısıyla gündeme almamak diye bir şey söz konusu olamaz, hemen ertesi gün kurulu acil toplantıya çağırması gerekiyor.  Kurul müdürünün acil toplantı çağrısı yaparak bu konuyu görüşmesi gerekiyor. Gündeme alınmayarak görüşülmemesini tamamen beceriksizlik olduğunu düşünüyorum. Başka türlü olmaz. Çünkü bir taraf ister diğeri istemezse sürüncemede bırakılabilir. Ama iyi niyetli bir tavır var burada. Belediye de iskele medyanı toplantısı yapıldı. Onlarda mutabakata vardıklarını gördüm. Anafartalar oteli bir an önce kamulaştırılsın ve bütünleşik bir meydan ortaya çıkartılsın sonra çaresine bakalım kente güzel bir kapı oluşturalım diye görüş var. Hal böyleyken bunu sürüncemede bırakmak kente kötülük yapmak anlamına gelmektedir. Benim başkanlığım sırasında acil toplantılara çağrıldık. Apar topar özellikle Gelibolu yarımadası konularında toplantılar yaptık ve ertesi gün kararımızı verdik. Herkes memnun oldu. Herhangi bir siyasi parti ya da oluşum için değil kentin geleceği için biz hep bunları düşünüp karar verdik. Nereye üye olursak olalım ya da sempatizanı olalım asla bunları değil kentin geleceğini insanların geleceğini halkın mutluluğunu düşündüğümüz için bunları yaptık.”
 
“Hemen toplanıp karar almalılar”
Kurulun aylık toplantılar dışında acil toplantılar özel gündemlerle de toplantı yapabileceğini ifade eden Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, “Acil toplantı hemen yarın olabilir” dedi.
 
Prof. Dr. Altınoluk şunları söyledi; “En yakın yarın (bugün) olabilir. Kurul müdürü acil bir gündem oluşturacak, bu konunun görüşülmesi gerekiyor. Kentin geleceği açısından geçen her gün milli menfaatlere zarar veriyor, ekonomik zararlara neden oluyor, kentin kapısı sürüncemede kalıyor. Ben yarın toplantıya çağırıyorum der. İnsanlarda kurallar gereği hemen ertesi gün gelirler. Mazereti olanlar olabilir. Ama dört kişinin gelmesi de yeterli olur. Yarın (bugün) toplanır ertesi günde bu karar çıkar meselede kalmaz.”
Paylaş