havadurum

Altınok; "Kepez'i birlikte inşa edelim"

865

 Cumhur İttifakı AKP Kepez Belediye Başkan adayı Alper Altınok, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret ederek,  Kepezde hayata geçirmek istediği projelerini ve nasıl bir Kepez hayal ettiğini anlattı. Seçim çalışmalarının kampanya süreci başladığı günden itibaren, artan heyecan ve hızla birlikte devam ettiğini belirten Altınok; Yoğunluğun olduğu bölgelerde stantlarımızı açıyoruz, proje görsellerimizi sergiliyoruz. Kahve toplantılarımız, topluluklarla, site sakinleri ile görüşmelerimiz oluyor. Birebir çalışmalara biraz daha önem verdik” dedi. Çalışmalarının, Belde Başkanı olarak atandığı günden itibaren başladığını ifade eden Altınok;  “O günden itibaren de yaptığımız toplantı ve görüşmelerde hep Kepez’in sorunlarını, ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını konuşarak bunları not aldık. Bunları belirleyerek projeler hazırladık” dedi. Kepez’in Çanakkale’nin en fazla artan nüfus oranına sahip olduğunu belirten Altınok; “O yüzden Kepez’i düşünürken sadece bugünü değil, bir 10 yılı, 20 yılı düşünerek hareket etmek ve bakmak lazım” dedi. Kepez’in en büyük sorunu olduğu ifade ettiği su, çocuklar için güvenli oyun alanları, engelli bireyler için sosyal tesisler, kültür ve sanat alanları… gibi bir çok konuda projeleri hayata geçirmek istediklerini ifade den Altınok asıl olarak sosyal belediyecilik oluşturmak istediklerini söyledi. Altınok; “Bizler tok yatarken bir kişinin bile aç yatmamasına dikkat etmek. Ana temamız bunlar” dedi. 

 
“Birebir çalışmalara daha fazla önem verdik”
Seçim çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren Altınok; “Seçim çalışmalarımız, kampanya süreci başladığı günden itibaren, artan heyecan ve hızla ile birlikte devam ediyor. Teşkilat olarak yaptıklarımız, bireysel olarak yaptıklarımız var. Birebir dokunuşlara biraz daha özen göstererek seçim sürecini yürüttük. Son haftalarda özellikle aday ve proje tanıtımımızdan sonra projelerimizin de sahaya çıkması ile birlikte daha fazla bir heyecan oluştu. Yoğunluğun olduğu bölgelerde stantlarımızı açıyoruz, proje görsellerimizi sergiliyoruz. Yoğun talep oluyor. Çat kapı yapıp dolaşıyoruz. Son güne kadarda bu hızla devam edecek. Kahve toplantılarımız, topluluklarla, site sakinleri ile görüşmelerimiz oluyor. Birebir çalışmalara biraz daha önem verdik. Çalışmalarımız, 3 sene öncesinde gidiyor. Belde Başkanı olarak Kepez’e atandığımız günden itibaren biz bir oluşuma başladık. O günden itibaren de yaptığımız toplantı ve görüşmelerde hep Kepez’in sorunlarını, ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını konuşarak bunları not aldık. Bunları belirleyerek projeler hazırladık. Bu yüzden de birebir görüşmelerimizde konuştuğumuz dilimiz vatandaşlarımızla hep aynı oluyor. Dertlerini bildiğimizi ifade ediyoruz. Proje kitapçığımızda her mahalle ya da her bölge kendinden bir eksiği orada görmüş oldu. Çok şükür çalışmalarımız iyi gidiyor. Giderek de heyecanlanıyor. Sağ olsun vekillerimizde desteklerini esirgemiyorlar. İnşallah kazasız belasız şu ana kadar sıkıntılı bir sürecimiz olmadı, bundan sonrada olmaz” dedi.
 
“Kepez için 20 yılı düşünerek hareket etmek ve bakmak lazım”
Altınok; “Kepez iki dönemdir CHP Belediyesi Sevgili Ömer Faruk Mutan Başkanlığı’nda yönetiliyor. Daha önceki Ak Parti’nin İsmail Oğuz Yaşar ile birlikte iki dönemi oldu. Kepez Çanakkale’nin gözbebeği bir yer. Çanakkale, merkezin büyüme alanı. Bu yüzden Kepez’e çok daha farklı bakıyoruz. Kepez için çok daha iyi hayallerimiz var. Bugüne kadar her yerde ifade ediyorum Parti olarak da ettik. Emeği geçen kim varsa hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hangisi taş üstüne taş koyuyorsa, kim faydalı olarak bir şeyler yaptıysa, Allah ondan razı olsun. 30 bine dayanan nüfusu ile Kepez ciddi bir nüfusa sahip. İhtiyaçları her geçen gün daha fazla artıyor. Nüfus olarak baktığımızda oran olarak, Çanakkale’nin en hızlı artan nüfusuna sahip. O yüzden Kepez’i düşünürken sadece bugünü değil, bir 10 yılı, 20 yılı düşünerek hareket etmek ve bakmak lazım. Bu yüzden de Kepez için büyük yatırımlar gerekiyor. Alt yapısından, sahilinden, meydanından, otopark sorunundan ki en büyük sorun su sorunudur.   Bu yüzden bu yatırımları getirmek istiyoruz. Projelerimizde, Kepez’in ihtiyaç duyduğu projeler” dedi.
  
“Tam anlamı ile bir sosyal belediyecilik oluşturmak”
“Hayalimiz alt yapı ya da diğer yatırımlardan ziyade biraz daha sosyal belediyeciliği Kepez’e getirmek” diyen Altınok; “Tam anlamı ile bir sosyal belediyecilik oluşturmak istiyoruz. Özellikle aşevi projemiz var. Hep söylüyoruz. Önemli olan yol ve su yapmaktan ziyade yaşadığımız yerdeki vatandaşlarımızın refah düzeyini yukarıya çekebilmek yada ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, yardım edebilmek. Bizler tok yatarken bir kişinin bile aç yatmamasına dikkat etmek. Ana temamız bunlar. Çocuklarımız için oyun alanlarının daha güvenli hale getirilmesi, çocuklarımıza yeni oyun alanları, eğitim merkezleri, sanat ya da kültür alanında faaliyette bulunabilecekleri yerlerin kazandırılması. Kadınlarımız için özellikle el sanatları ile ilgili şu anda Belediyenin sağladığı kurs yerleri var. Bunların ekonomiye kazandırılması ile ilgili planlarımız var. Engellilerimiz ve otistik çocuklarımızla alakalı bizi çok heyecanlandıran ‘Melek Evi’ adında bir projemiz var. Bunu faaliyete geçirerek, özellikle Kepez’de yaşayan engelli çocuklarımızın bir gün boyunca da olsa, ailelerinin bırakıp hem sosyalleşmesini, hem eğitilmesini, hem de daha kaliteli zaman geçirmesini sağlayarak topluma kazandırma, ailelerinde bir nebzede olsa nefes almasını sağlayacak bir projemiz var. Bunların hayata geçirilmesini istiyoruz. Kepez’in sanatla, festivallerle, kültür etkinlikleri ile, sahili, denizi ile anılmasını istiyoruz. Balıkçı barınağı projemiz var. Bakanımız geçen haftalarda gelerek bunun onayını verdi. Balık dediğimiz zaman Kepez akla gelsin istiyoruz. Kepez’i akla getirdiğimiz zaman, fabrika getireceğiz, ağır sanayi getireceğiz demek çok doğru değil, doğruda bulmuyoruz. Mevcut kültürel ve sosyal yapısını bozmadan, daha da geliştirmeyi hayal ediyoruz. İnşallah 5 yıllık yaptığımız planlamalarla bu projelerin yüzde yüzünü yapabilecek kapasitedeyiz. Nasip olursa kültür anlamında daha ileride, sadece Çanakkale’de değil Türkiye’de anılan bir Kepez olsun istiyoruz. Kepez’i gerçekte bölgenin incisi haline getirmek istiyoruz” dedi. 
 
“Bize de bir imkan verilsin”
Altınok; “Seçim sürecindeyiz ve bizler adayız. Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayıyım. Kepez’de yaşayanlara dediğim gibi Kepez’e küçük bir yer, köy, kasaba havasında değil,  bir ilçe gözüyle bakıyoruz. Birçok ilçemizden de büyük bir nüfusa sahip. Kepezlilere de diyorum ki; ‘bu seçimde ideoloji ve siyasi görüşünüz ne olursa olsun Kepez için kendiniz için oy kullanın’ diyorum. Bize de bir imkan verilsin. Bir yatırım hizmet etme imkanı verilsin. Hep beraber el ele Kepez’i daha güzel günlere getirelim. Birlikte inşa edelim. İnşallah birlikte çıkacak sonuç, tüm Kepezlilere hayırlı olur diyorum” dedi. 
(Zeynel Yöner) 
Paylaş