Altıncılar Muratlar`da muradına eremedi...

Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar Köyü’nde Altın madeni şirketinin düzenlediği ÇED toplantısı çevrecilerin zaferi ile sonuçlandı. Altın madeni şirketinin yapmayı planladığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı halkın muhalefeti nedeniyle yapılamazken, ÇED toplantısını Muratlar Köyü’nde toplanan 400’ün üzerinde vatandaş protesto etti.

794
 
Bayramiç’e bağlı muratlar köyünde çevreciler büyük bir zafer kazandı. Altın madeni şirketinin yapmayı planladığı Çevresel Etki Değerlendirme  (ÇED) toplantısı halkın muhalefeti nedeniyle yapılamadı. ÇED toplantısını Muratlar köyünde toplanan 400’ün üzerinde vatandaş protesto etti.
 
Çanakkale çevre platformu üyeleri de sabah saatlerinde muratlar köyüne hareket etti. Muratlar köyünde yaşananları değerlendiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Diğer köylerde olduğu gibi Muratlar köyünde de çok büyük bir tepki bugüne hiçbir köyde görülmemiş ölçüde çok büyük bir tepki gösterildi. Toplantı yaptırılmadı” dedi.
 
Nalbant şunları söyledi; “Sadece tutanak tuttular toplantı yapılamamıştır diye. Köy muhtarları da altına imza attılar. Biz altın madenciliğine karşıyız su yok, sularımız, havamızın, tarım alanlarımızın yok olmasını istemiyoruz diyerek altını imzaladılar. Bundan sonra Ankara da format belirleme toplantı yapacak bu ÇED şirketleri. O toplantıda artık ne karar alırlarsa alacaklar işleme devam edecekler. ÇED raporu almak için çalışacak onlar. Ama halk o bilgilendirmeyi biz tanımıyoruz dediler. Bizim için ÇED’in hiçbir önemi yok. Başvuranların % 99`u olumsuz ÇED almış durumda. Burada da halkımız büyük bir başarı elde etti”
 
Paylaş