havadurum

Altın düşüşe geçti

Kurban Bayramı’nda satışı altın değerinde olan ve 80-90 lirayı gören lüfer, bollaşarak tezgahlarda yer alırken, birkaç hafta öncesine kadar tezgahlarda saltanat süren palamut tahtını lüfere bıraktı. 80-90 lirayı gören lüfer 30 liraya kadar geriledi.

849
Kurban Bayramı’nda satışı altın değerinde olan ve 80-90 lirayı gören lüfer, bollaşarak tezgahlarda yer alırken, birkaç hafta öncesine kadar tezgahlarda saltanat süren palamut tahtını lüfere bıraktı.
Lüfer akınının başlaması nedeniyle bir süre öncesine kadar tezgahlarda boy gösteren palamut yerini lüfere bırakırken, 80-90 lirayı gören lüfer 30 liraya düştü.
 
 
Hasan Babacan:
Lüfer tezgahlarda yerini aldı, ama bayramda 60 liradan satılan lüferin fiyatı yarı yarıya düştü. Bayramdan bu yana bollaşması fiyatın düşmesinde etkili oldu. Havanın soğuması ve yağışlar nedeniyle bollaşan lüfer, palamut’un tahtını da sarstı. Lüfer gelince palamut azalır.
 
 
Recai Sever:
Bayramdan sonra lüferin bollaşması nedeniyle fiyatlar 30-35 liraya indi. Bayramda bir ara 80 liraya kadar çıkan düşüşe geçti. Bundan sonra çoğalmasına bağlı olarak fiyat düşer.
 
 
Güner Dinçer:
Arife günü 60 liradan satılan lüfer, 30 liraya düştü. Bundan sonra 30 liradan aşağı düşmez. Lüfere düşüş olmasına rağmen çok da fazla ilgi yok. İnsanlar tereddütlü. 7-8 sene sonra 30 liraya düşünce, bu lüfer kötüdür diyen ve önyargı ile yaklaşan almıyor. Bizde ucuzsa kötüdür anlayışı var.
Paylaş