havadurum

Alternatif Film Festivali Çanakkale’de

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen alternatif dağıtım ve paylaşım projesi ile İstanbul’dan canlı yayınlanan Bağımsız Filmler Festivali Çanakkale’de izleyici ile buluşuyor.

651
 
Teknolojinin Dünyayı ne kadar hızlı globalleştirdiğine ve sanatı insanların ayağına taşıdığına bir örnek niteliğindeki Bağımsız Filmler Festivali, !f İstanbul organizasyon aracılığıyla düzenleniyor ve Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin 24 şehri, Ramallah, Beyrut ve Lefkoşa’ya taşınıyor.
 
Festivalin İstanbul’daki son üç günü, 24-25-26 Şubat tarihleri arasında İstanbul ile eşzamanlı olarak Çanakkale Yalı Hanı Sanat İstasyonu’nda izlenebilir. Tahrir 2011: İyi, Kötü ve Politikacı, Bir Ağaç Devrilirse: Yeryüzü Özgürlük Cephesi`nin Hikayesi, Burada, Machete Dili ve Terri filmlerinin gösterileceği organizasyonun Dünyadaki 15000 insanı bir araya getirmesi bekleniyor.
 
!f İstanbul organizasyon yetkilileri yaptığı basın duyurusunda ‘’Türkiye’nin farkı şehirleri ve Orta Doğu arasında sinema üzerinden bir ağ kuruyor ve film gösterimlerinden sonra izleyicilerin yönetmenlerle internet üzerinden canlı sohbet etmelerini ve sorularını iletmelerini sağlıyoruz. Gaziantep’ten, Alaçatı’dan , Beyrut’tan, Dersim’den, Rize’den ve daha bir çok yerden, yüz yüze tanışma imkanı bulamadığımız izleyicilerimizi yönetmenle sohbete çağırarak !f İstanbul olarak bir ilke imza atıyoruz’’ diye belirttiler.
 
Paylaş