havadurum

Alışveriş günleri başladı

Çanakkale’de 4–13 Mayıs tarihleri arasında Çarşı Caddesi’nde düzenlenecek etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Alış veriş günleri başladı. İlk alışverişi yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1.5 yaşındaki torunu Nil için oyuncak aldı.

624
Çanakkale ticari hayatını hareketlendirmek, mevsimsel ve ekonomik durgunluğa canlılık kazandırmak, tüketicinin ucuz, bol ve kaliteli ürünle buluşmasını sağlamak amacıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen “Alışveriş Günleri” kapsamında Özlem Kayalı İlköğretim Okulu Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
 
 
 
Çanakkale ticari hayatını hareketlendirmek, mevsimsel ve ekonomik durgunluğa canlılık kazandırmak, tüketicinin ucuz, bol ve kaliteli ürünle buluşmasını sağlamak amacıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen “Alışveriş Günleri” başladı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası önünde Özlem Kayalı İlköğretim Okulu Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan alış veriş günlerinin Kortej yürüyüşüne AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer, Hüseyin Kulözü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Engin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu ve davetliler katıldı. Çarşı caddesinde biten yürüyüş sonrası çarşının en eski esnaflarından olan Nabi Gök projeye katkı sunanlara çiçek verdi.
 
“Yüreğimizi taşın altına koyduk”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin de yaptığı konuşmada kurvaziyer iskelesinin 18 milyona yapılabileceğini hesapladıklarını bildirdi. Çanakkale`nin yüzü gülsün, istediklerini bildiren Başkan Engin; “Çanakkale`mizin ekonomisi gelişsin. Ticareti gelişsin. Eğitimi gelişsin. Turizmi gelişsin. Bunun için Oda yönetimi olarak Yüreğimizi taşı altına koyduk. Sizler istediniz bizler yaptık. İş merkezimizi yaptık. Çanakkale Gençliğine armağan ettik. Kongre Merkezimiz Bütün Çanakkale`ye hizmet edecek. Yat Limanı ve Çarşı projesi için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Engin şunları söyledi; “Bakın burada birlikteyiz. Birlikten güç doğuyor. Sayın Valimiz, Sayın Vekillerimiz, Belediye Başkanım, Esnaf başkanım, Sağolsunlar Çanakkale için birlik oldular, bize destek oldular Birlikte Çanakkale alışveriş günleri yapmak nasip oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün gönlümle istiyorum ki; Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla birlikte olalım. Boğazımızdan her gün içi turist dolu gemiler geçip gidiyor. İstiyoruz ki bunlar geçip gitmesin. Çanakkale`ye uğrasın. Çanakkale`nin Kruvaziyer İskelesi de olsun. Kruvaziyer İskelesinin maliyetini hesapladık. 18 milyona yapılabilecek bir proje.10 kilometre duble yol maliyetiyle yapılabilecek bir proje. Çanakkale esnafına yılda 100 milyon kazandıracak bir proje. Bu kente 365 gün binlerce turist getirecek bir proje. Sokaklarımızı, dükkânlarımızı turistle, alışverişle dolduracak bir proje.”
 
“Esnafımızı koruyalım”
Alış veriş günlerinin esnafa büyük destek sağlayacağını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu; “Esnaf sanatkara destek veren bu çalışmadan büyük mutluluk duyuyoruz. Esnafa katkı yapanlara teşekkür ediyorum. Alışverişe katkı yapmak ibadetten sayılır” dedi.
 
“Çarşıya sahip çıkalım”
Çarşı caddesinin Çanakkale için öneminin büyük olduğunu bildiren belediye Başkanı Ülgür Gökhan da; “Çarşı caddesi Çanakkale’nin en önemli mekanlarından birisidir. Çanakkale’nin kuruluşundan bu güne var olan sosyal hayatın gelişiminde büyük katkısı olan bir yerdir. Çarşı caddesi ve çevresini iyileştirdik. Daha iyi hale getirdik. Burada Çanakkale çarşı caddesine saip çıkacak, esnafta müşterisine sahip çıkacak. Bu alanın ve çevresindeki bir bölümün tamamının yayalaştırılması planlanıyor. Çarşıda dükkan kapanınca ben kapatandan daha çok üzülüyorum. Çarşıya sahip çıkalım yaşatalım” dedi.
 
“Gökhan’dan 55 TL’lik alış veriş”
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oyuncakçı dükkanından alış veriş yaptı. Başkan Gökhan 1.5 yaşındaki torunu Nil’e hediye etmek için  oyuncakçı dükkanından 55 TL ödeyerek oyuncak ve akıllı araba aldı.
 
Alış veriş günleri kapsamında yapılacak etkinlikler arasında müzik dinletileri, değişik konularda sergiler, halk oyunları gösterileri ve kitap dağıtımı da yer alıyor. Alışveriş Günleri’ne katılacak işyerleri daha çok Çarşı Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Yalı Caddesi’nden Çarşı’ya kadar olan bölge ve Değirmenlik Sokak’ta yoğunlaşıyor.  Alışveriş Günleri boyunca işyerleri akşam saat 22.00’ye kadar ve Pazar günleri de açık kalarak Çanakkalelilere alışveriş imkanı sağlayacaklar.
 
Paylaş