Alış verişe hazırlanın...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenledikleri 4-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Alışveriş Günleri’nin tanıtımı düzenlenen toplantı ile yapıldı.

452
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin işbirliği ile 4 Mayıs–13 Mayıs 2012 tarihleri arasında; Çanakkale ticari hayatını hareketlendirmek,  amacıyla düzenlenen “Alışveriş Günleri” ile ilgili olarak tanıtım toplantısı düzenlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, Proje yöneticisi Timur Ay, esnaflar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise, tüketicileri alış veriş günleri konusunda uyardı.  Projenin sivil toplum kuruluşu ayağının eksik kaldığının da altını çizdi.
 
“Projenin yanındayız”
Projenin önemine dikkat çeken ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin; “Bu işe parmağımızı değil başımız koyduk. Ya bu işi yapacağız ya da bu diyardan gideceğiz. Bu projenin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.
 
“Esnafa katkı vermek ibadetten sayılır”
Alışveriş Günleri için oluşturulan birlik beraberliğin devamını istediklerini bildiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu; “Bizim amacımız esnafa ticarete katkı yapmaktır. Bu katkıyı yapmak ibadetten sayılır. Kendine iş bulan çoluk çocuğunun rızkını temin etmeye çalışana destek olunmalıdır. Ticaret odaları bedenimizin birer parçalarıdır. Biz bir bütünüz ama bir araya gelemiyoruz. Dünya bilgi çağında temsil ettiğim kurumu bugünün koşullarına uydurmalıyız. Ticaret yapanlara sahip çıkalım. Birlik beraberliğin devamını istiyoruz” dedi.
 
“Çarşı sosyal bir yaşam alanıdır”
Çanakkale Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar çarşı caddesini daha yaşanabilir hale getirdiklerini bildiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale’nin en eski alış veriş yeri. Çarşı caddesinin önce alt yapı çalışmalarını tamamladık. Daha sonra üst yapı çalışmalarını sürdürdük. Geceleri gezilemeyen halde olan mekanlar geceleri alış veriş yapılır hale geldi. Bu bölge için ilgi odağı hale gelecek projeler yapılmalıdır. Daha çok insanın geleceği etkinlikler yapılmalı. O alan daha etkin kullanılmalı” dedi.
 
Gökhan şunları söyledi; “Ben alış veriş merkezlerini tehlikeli görmüyorum. Oralarda insan ilişkisi azdır. Çarşıda ise daha fazla. Çarşı sosyal bir yaşam alanıdır. Çarşı her zaman avantajlıdır. Bizde derlenip toparlanmalıyız. Rekabet edebilir halde olmalıyız. Daha çok sosyalleşmek için insanların sosyalleşmesini de sağlamalıyız. Bu alanda aktiviteler geliştirerek pozitif sonuçlar alacağız. 4 Mayıs’ta başlıyor. Son günüde anneler gününe denk geliyor. Bu kentte en önemli dinamiklerin başında esnaflar gelir. Proje emekçilerine teşekkür ediyorum.”
 
“Yaz ve kış düzenleyeceğiz”
Proje yöneticisi ve ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Timur Ay da çarşı caddesini hareketlendirmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Ay şunları söyledi; “Bu yıl ilkini deniyoruz. Bunu hem yaz hem kış olarak yapabilmeliyiz. Proje ile esnaflara yük getirmiyoruz. Alış veriş günlerinde gece saat 22’ye kadar dükkanlar açık olmalı. Okullarımızda yıl sonu etkinliklerini çarşıda yapabilmelidir. Çanakkale de faaliyet gösteren yedi otomobil firması araba tanıtım günlerini çarşı girişinde gerçekleştirecek. Alışveriş yapanların çocuklarına hediyeler vereceğiz. Bu hareketin özü birlik ve beraberliği ön plana çıkartmaktır.”
 
Berkit uyardı; “Alışverişte dikkatli olun”
Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, projenin sivil toplum kuruluşu ayağının eksik olduğunu ifade etti. Berkit şunları söyledi; “Bunlar kendi kendilerine mi alış veriş yapacaklar. Bunun tüketici ayağı yok. Tüketiciler bu alış verilerde dikkatli olsunlar. Piyasada deformasyona uğramış malların satılmaması konusunda bu tür yerleri uyarıyoruz. Bu tür kuruluşlar tüketimi teşvik edeceklerine üretimi teşvik edecek  çalışmalar yapsınlar. Üretim yapılmasını sağlamalılar yeteri kadar büyük tüketici toplumu olduk. Her şeyi tüketiyoruz. Tüketiciler alışverişte dikkatli olsunlar.”
Paylaş