havadurum

Ali Tektaş’a özgürlük istediler

İstanbul`daki Newroz kutlamaları sırasında gözaltına alınan HDK Genel Meclis üyesi ve SGDF Başkanı Ali Tektaş`ın tutuklanması protesto edildi.

679
Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyeleri, Saat Kulesi’nde buluşarak, Nevruz olaylarındaki tutuklamalara tepki gösterdi. SGDF Başkanı Ali Tektaş`ın serbest bırakılmasını talep eden SGD üyeleri adına açıklama yapan Sergen Kaba; “Hükümetin asıl korkusu Kürt Halkının her türlü saldırıya rağmen Pazar günü meydanlara milyonları toplamasıdır. Ve devlet bu gerçeğin ortaya çıkmasının önüne geçmek istemiştir. İşte o sabah Newroz`u kutlamak için İstanbul Kazlıçeşme meydanına gitmek isteyen insanlara daha bekleme anında saldırmaları tam da bu sebeplerdendir. 18 Mart Pazar günü devletin polisi yaptığı saldırı sonrası yüzlerce insanı gözaltına almıştı. Ve bu gözaltına aldığı insanlardan 50`sini 21 Martta savcılığa çıkardı. Savcılık 48 arkadaşımızı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkemeye sevk edilen, HDK Genel Meclis Üyesi ve SGDF Başkanı olan Ali Tektaş ve 8 arkadaşımızı "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım ettikleri" gerekçesi ile tutukladılar” dedi.
 
“Politik tutsaklara özgürlük”
Kaba sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu tutuklama öncesi politik tutuklu sayısı en fazla olan ülke sıralamasında birinci olan Türkiye`nin "birincilik koltuğunu" Özel Yetkili Mahkemelerce sağlamlaştırmıştır. Aynı zamanda bu tutuklama saldırısı ile Kürt halkına dönük saldırıların yanında artık Kürt halkının yanında olan güçlere de bir gözdağı olma niteliğindedir. Kürt Halkıyla dayanışır ve onların taleplerini sahiplenirseniz sizleri de tutuklarız demişlerdir. Her türlü muhalefeti bastırma uğraşı içinde olan savaş hükümeti AKP, ÖYM Ve TMY eliyle saldırılarına devam edeceğini göstermektedir. Ancak bilinmelidir ki bizler ne Kürt halkının en meşru taleplerinin savunulmasında bir adım geri atmayacağız. Bizler her türlü saldırı karşısında alanları terk etmeyecek, kapattığınızı sandığınız alanları zapt edeceğiz. Bize gücünüz yetmeyecek.”
 
Yapılan açıklamanın ardından slogan atan SGD üyeleri daha sonra alandan ayrıldı.
Paylaş